Ioan Oltean, vicepresedinte al PD, a anuntat ieri ca democratii nu vor iesi de la guvernare, dar vor forta anticipate dupa 1 ianuarie 2007 si nu vor mai guverna cu PNL. "PD nu va iesi de la guvernare. Asta o spunem raspicat. Trebuie sa mentinem o minima colaborare cu PNL pentru a indeplini obiectivul prioritar al guvernarii, aderarea la UE, asa cum am promis in campania electorala din 2004 si in programul de guvernare", a declarat Oltean.
Vicepresedintele democrat considera ca dorinta celorlalte partide, inclusiv a PNL, de a izola PD pe scena politica" nu va avea succes. "Imediat dupa aderarea la UE, la 1 ianuarie 2007, pasivitatea noastra va inceta. Nu mai vrem sa ramanem la guvernare cu un partid care se manifesta a fi impotriva intereselor nationale, impotriva promisiunilor comune din campania electorala din 2004 si impotriva angajamentelor luate cand am intrat la guvernare", a mai spus Oltean.
Liderul democrat a precizat ca PD se gandeste sa rupa, dupa 2007, alianta cu PNL. " Nu ne putem permite colaborarea cu un partid care a sponsorizat si, poate, va sponsoriza in continuare PSD. Speram ca, la anticipate, electoratul sa decida alte procente care sa ne permita sa formam ori o majoritate, ori o alianta guvernamentala mai coerenta ca pana acum. Nu ne intereseaza o guvernare cu PSD, aceea a fost si este preferata de Dinu Patriciu". (N.I.)