Liderii PD Emil Boc, Adriean Videanu si Vasile Blaga s-au intalnit, ieri, cu initiatorii Partidului Liberal-Democrat, Theodor Stolojan (foto), Valeriu Stoica si Gheorghe Flutur, participantii la discutie convenind ca astfel de intruniri sa aiba loc saptamanal sau la doua saptamani. "A fost o intalnire preliminara, in care am discutat modul in care ne vom intalni in mod regulat de acum inainte: o data pe saptamana sau la doua saptamani, in functie de evolutia evenimentelor", a declarat Theodor Stolojan.
El a precizat ca un alt subiect de discutie a fost colaborarea in parlament.
La randul sau, Gheorghe Flutur a declarat ca a fost "o intalnire preliminara" cu liderii PD, in care s-a discutat despre colaborarea parlamentara.
"Am discutat sa avem si alte intalniri, in perspectiva sa ne consultam in primul rand in domeniul parlamentar", a precizat Flutur.
El a mai spus ca a fost o intalnire scurta, in care initiatorii PLD si liderii PD au stabilit sa se mai intalneasca pentru "consultari pe diverse probleme".
Surse din conducerea PD au precizat ca liderii democrati au anulat reuniunea saptamanala de luni a Biroului Permanent National al partidului pentru a organiza aceasta intalnire cu initiatorii PLD.
Democratii si platformistii au abordat subiectul colaborarii oficiale intre cele doua formatiuni, in conditiile in care apropierea politica a PD de PLD depinde de termenul legal in care platformistii pot inregistra la tribunal formatiunea lor ca partid politic, au spus sursele citate.
Acestea au completat ca un alt subiect abordat de cele doua delegatii a fost, de altfel, chiar inscrierea la tribunal a PLD, Stolojan si Flutur avand, in prezenta democratilor, o serie de discutii telefonice cu potentiali liberali-democrati din teritoriu.