Partidul Democrat nu va avea niciun fel de negocieri cu PSD pentru sustinerea motiunii de cenzura pe care o initiaza la adresa Guvernului, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute presedintele PD, Emil Boc.

"Daca PSD si PNL initiaza negocieri pentru crearea unei majoritati parlamentare care sa asigure stabilitate Guvernului Tariceanu este un act firesc si asteptat. Transparentizarea relatiei dintre cele doua formatiuni trebuie sa se produca, aceasta fiind si una dintre ratiunile pentru care PD a initiat motiunea de cenzura", a spus Boc.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat saptamana trecuta ca motiunea de cenzura a PD este inutila, aceasta referindu-se strict la rezultatul referendumului din 19 mai si neavand cum sa fie adoptata de Legislativ. "Nu as vrea sa am un comentariu ironic la acest subiect. Pe fond, este clar ca aceasta motiune este inutila, sau mai bine zis nu este utila, pentru ca aceasta motiune - care se refera strict la referendumul din 19 mai - nu are cum sa treaca in Parlament", a explicat Geoana.

Democratii se asteptau la "piedici"

Referindu-se la motiunea de cenzura "Guvernul Tariceanu trebuie sa plece", vicepresedintele PD Cezar Preda a spus ca democratii stiau de la inceput ca vor intampina multe piedici. "Alianta de cinci partide nu vrea sa plece de la putere sub nicio forma si se va agata de orice pentru a ramane la putere. Noi am zis de la inceput ca avem o suta de semnaturi cu PLD. Diferenta se vor strange cu presiuni in fiecare ora din partea coalitiei de cinci partide. Sunt convins ca aceasta motiune va fi depusa saptamana viitoare cu toate eforturile coalitiei anti-Basescu si anti-PD, iar motiunea e necesara pentru a sti cine e la putere si cine in Opozitie. In functie de rezultatul motiunii ne vom aseza in Opozitie sau la putere, si asta va face ca PD si celelalte partide sa spuna ce doresc. Vor trebui sa-si asume transparent o anumita pozitie", a spus Preda.

PSD urmeaza sa ia o decizie

Vicepresedintele PSD, Victor Ponta, a precizat ieri ca, dupa cunostinta sa, nu au existat discutii sau negocieri intre conducerea PSD si conducerile altor partide pentru o majoritate parlamentara transparenta, in acest sfarsit de saptamana. "Nu pot sa va spun lucrul asta. Din cate stiu eu 'nu'". "Pot sa va spun un singur lucru: ne vom intalni marti la Biroul Permanent, cand vom analiza situatia politica actuala si probabil vom convoca un Comitet Executiv, pentru ca nicio decizie de niciun fel nu poate fi luata fara colegii nostri din teritoriu", a aratat Ponta.
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca a returnat din nou motiunea de cenzura grupurilor PD, pentru a completa lista cu semnaturi, urmand ca azi Birourile Permanente reunite sa decida daca motiunea este depusa regulamentar.