Consilierii PD-L spera sa convinga PRM sa se alature democrat liberalilor si PNG pentru a forma o noua majoritate in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), primind postul de viceprimar ocupat in prezent de Robert Ionescu (PNG). Schimbarea s-ar putea produce marti intr-o sedinta extraordinara a Consliliului General al Municipiului Bucuresti, ce va avea loc imediat dupa cea ordinara.
Noul viceprimar ar fi peremistul Victor Iovici. Daca manevra reuseste, Robert Ionescu va primi, in schimb, un post in administratia centrala.
PD-L spera sa impiedice astfel PSD sa formeze o noua majoritate in CGMB, alaturi de PNL si PRM.
Deja consilierii PSD, PNL si PRM au convocat sedinta extraordinara prin care Robert Ionescu si Mircea Raicu urmeza sa fie inlocuiti in postul de viceprimar cu Doru Giugulea (PSD) si Victor Iovici (PRM).
Schimbarile se vor produce dupa ce, Daniel Fuciu, consilier din partea PNG, ce facea parte din coalitia PD-L-PNG, majoritara in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), cu 28 de locuri din 55, a lasat de inteles ca este pe cale sa se mute la PSD, negociind pentru functia de secretar general al organizatiei Ilfov.
Acum se explica de ce la ceremonia religioasa de la Slobozia de duminica au fost prezenti presedintele Romaniei Traian Basescu si liderii politici ai PD-L, PRM si PNG - respectiv Vasile Blaga, Corneliu Vadim Tudor si Gheorghe Becali - pentru a pune tara la cale, a face si desface aliante politice. Cine va castiga si cine va pierde?