Presedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, considera ca recenta vizita a ministrului Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Vasile Blaga (PD-L), in judetul Sfantu Gheorghe a fost realizata in ideea unor viitoare relatii PD-L - UDMR.
Horia Grama a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca misiunea lui Vasile Blaga este curtarea UDMR, dar apreciaza totodata beneficiile pe care le aduce aceasta judetului Covasna.
"Ma bucura aceasta misiune, deoarece judetul are de castigat prin poiectele si banii adusi de ministerul domnului Blaga pentru aceasta prietenie cu UDMR. Il anunt totusi pe domnul Blaga ca UDMR este o formatiune foarte pragmatica si extrem de liber-schimbista", a declarat deputatul Grama, care considera ca principalul deziderat al UDMR este "cu orice pret la guvernare".
In acest context, Horia Grama a criticat atitudinea PD-L, care, considera deputatul, dovedeste, tot mai des, ca este un partid care isi ataca mereu partenerii, provocand "scandaluri si crize in coalitiile in care participa".
Ministrul Vasile Blaga s-a aflat recent la Sfantu Gheorghe, unde a avut o intanire pe teme de dezvoltare si lucrari publice cu primarii din judetul Covasna, precum si cu presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor (UDMR) si cu conducerea PD-L Covasna. Vizita lui Vasile Blaga a urmat vizitei din urma cu doua saptamani a ministrului Turismului, Elena Udrea, care s-a aflat in orasul-statiune Covasna, unde a vorbit despre proiecte turistice si a pus piatra de temelie a unui centru de informare turistica. De asemena, un vizitator constant al meleagurilor covasnene si harghitene este Traian Basescu, primit cu sperante de unii minoritari maghiari din zona.