Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca, prin infrangerea din alegerile partiale din Colegiul 1, PD-L incepe un declin care va fi ireversibil, mentionand ca alegatorii nu vor mai suporta inca cinci ani regimul incompetent al administratiei Basescu-Boc-Udrea.
"Prin infrangerea categorica de duminica, PD-L incepe un declin care va fi ireversibil si care va trebui sa continue din punctul meu de vedere pana la iesirea totala din joc a PD-L, care se poate face in multe feluri. Cred ca la fel de repede cum a crescut artificial, PD-L va iesi din joc, pentru ca nu reprezinta cu adevarat segmente ale societatii romanesti, pentru ca nu are o ideologie, e un partid care e o adunatura de oportunisti care nu au nimic de-a face cu interesul public", a sustinut Crin Antonescu.
El a mentionat ca nu crede ca alegatorii vor mai suporta inca cinci ani regimul incompetent al administratiei Basescu-Boc-Udrea.
"Datoria noastra este sa fim o forta serioasa, unita si ferma de opozitie. Nu stiu cat va putea sa continue ceea ce face Traian Basescu si ceea ce face PD-L cu aceasta putere in Romania. Eu sper ca mult mai putin decat inseamna termenul pana la alegerile parlamentare sau pana la alegerile prezidentiale. Eu cred ca societatea romaneasca, pregatita deja pentru altceva decat regimul lui Traian Basescu si al clientelei sale inca din decembrie anul trecut, nu va suporta inca cinci ani regimul de bun plac, incompetent al administratiei Basescu-Boc-Udrea, iar datoria noastra este sa fim acolo, sa fim o alternativa de care oamenii au nevoie si la care au dreptul", a mai declarat Antonescu.
La randul sau, secretarul general al PNL, Radu Stroe, a spus ca Guvernul nu va mai rezista decat pana in mai-iunie.
"Ma alatur ideii presedintelui partidului ca eu nu cred ca va tine mult aceasta guvernare, pentru ca ea nu de noi va fi data, ci populatia va iesi in strada. Nu-i va prinde luna mai-iunie si vom vedea ce va cere populatia", a spus Stroe.
In privinta miscarilor sindicale, Stroe a mentionat ca le-a cerut sindicatelor "sa fie foarte serioase in revendicarile pe care le fac, sa termine cu schemele si cu caricaturile, cu sicriele cu care vin la manifestatii".
"In loc sa vina cu sicriul la manifestatie, sa vina cu 100.000 de insi la manifestatie sau cu 200.000 de insi si din sanatate si din agricultura si din invatamant si din administratie", a adaugat Radu Stroe.