Cezar Preda, vicepresedinte al PD-L, a declarat joi ca democrat-liberalii ii cer lui Adrian Nastase sa demisioneze din Parlament, pentru ca acesta sa poata veni in fata justitiei ca orice cetatean. "PD-L cere demisia deputatului Adrian Nastase pentru ca cetateanul Adrian Nastase sa se prezinte in fata justitiei asa cum se prezinta fiecare cetatean roman. Refuzul deputatului Adrian Nastase de a demisiona si a veni in fata justitiei este in acceptiunea PD-L o recunoastere clara a vinovatiei din dosarul instrumentat de procuratura", a sustinut Cezar Preda.
Liderul PD-L a afirmat ca Adrian Nastase nu are dosar politic si ca social-democratul a pierdut alegerile din 2004 "pentru ca imaginea sa publica se confunda cu imaginea celui mai corupt politician din Romania". "Demnitatea unui politician roman o vedeti la Adrian Nastase. Spre deosebire de Miron Mitrea, spre deosebire de Traian Basescu, cand a fost cazul, acest om, in lasitatea domniei sale, refuza sa se duca in fata justitiei pentru ca in fata justitiei nu poti raspunde pe blog. In fata justitiei trebuie sa vorbesti personal, sa te aperi. Il invitam pe Adrian Nastase sa raspunda in fata justitiei direct si personal", a precizat Preda. El a mai spus, referitor la refuzul lui Nastase de a demisiona, ca sunt oameni de asa natura construiti pentru care demisia nu exista, din lasitate.
Liderul democrat-liberal a tinut sa faca referiri si la comportamentului liderului PSD Mircea Geoana, care, in opinia sa, "una fumeaza si alta vorbeste". "A iesit cu o emfaza de la Cotroceni, clamand dorinta domniei sale si a partidului de a face ceva pentru Romania. Dar ma gandesc ca mai bine nu-l bag in seama decat sa spun cine este Mircea Geoana. Este un om tributar acestui sistem si intereselor pe care le are Adrian Nastase in interiorul PSD si in afara lui", a afirmat Preda.
Intrebat daca PD-L va propune in sesiunea din toamna reluarea votului la cererea de incepere a urmarii penale in cazul lui Adrian Nastase, Cezar Preda a spus: "Ieri (miercuri - n.r.), juristii nostrii cautau sa vada daca exista elemente legale si constitutionale de a cere reluarea acestei proceduri. Nu am identificat pana acum si nu avem o solutie pana acum. PD-L doreste sa fie trimisi in judecata si sa inceapa urmarirea penala. Am face orice se poate, legal, ca sa ajungem la acest deznodamant".