Europarlamentarul Cristian Preda a tinut sa-l felicite pe Victor Ponta pentru preluarea sefiei PSD.
Cristian Preda apreciaza ca PSD a facut o mare surpriza ca l-a ales pe Victor Ponta presedinte al partidului si il considera pe tanarul social-demorcat un adversar mai redutabil decat "victima electorala Mircea Geoana" a lui Traian Basescu.
"PSD a produs o surpriza alegandu-l pe Victor Ponta si nu, asa cum facuse in 2005, victima electorala a lui Traian Basescu. Imi fac datoria de a-l felicita pe invingator!", scrie Preda pe blogul personal.
Un merit pe care i-l atribuie Preda este ambitia, despre care totusi nu stie in ce directie si-o va indrepta Ponta, spre presedintei sau spre functia de prim-ministru. "Nu-i putin lucru intr-o tara in care, in lipsa proiectelor definite de politicieni, cetatenii sunt constransi sa aleaga emotional. Nimeni nu stie cum va fi orientata ambitia lui Victor Ponta. Va alege el calea lui Crin Antonescu, aceea de a tinti presedintia? Sau va alege mai degraba calea lui Emil Boc, aceea de a tinti sefia guvernului? Succesiunea electorala (legislative programate in 2012 si prezidentiale in 2014) reprezinta o constrangere, dar nu e singurul element de care va trebui tinut seama", scrie Preda.
"Alegerea lui Victor Ponta e o provocare si pentru PD-L. Este evident ca retorica anti-pesedista va trebui sa cunoasca modificari, chiar daca PD-L e la guvernare, iar candidatul sau a castigat prezidentialele. Sau poate tocmai de aceea", isi incheie Cristian Preda postarea pe blog.