Presedintele PD-L, Emil Boc, a anuntat luni ca formatiunea pe care o conduce cere Parlamentului sa respinga saptamana aceasta OUG de amanare a majorarii salariilor profesorilor, in acest sens solicitandu-se si convocarea de urgenta, luni, a Biroului Permanent al Senatului.
Emil Boc a anuntat ca PD-L solicita dezbaterea Ordonantei de Urgenta de amanarea a majorarii salariilor profesorilor, in procedura de urgenta, astfel incat acest act normativ sa fie respins in aceasta saptamana de catre Parlament.
In acest sens, Boc a spus ca grupul PD-L a cerut convocarea, chiar in ziua de luni, a Biroului Permanent al Senatului, pentru a decide termenele de respingere a Ordonantei.
Desi in momentul in care a anuntat oficial ca PD-L depune motiunea de cenzura, Emil Boc a cerut Camerelor sa respinga fiecare Ordonanta de Urgenta in 3 zile, liderul PD-L a scurtat acest termen.
Astfel, el a spus ca democrat-liberalii cer, de data aceasta, fiecarei Camere a Parlamentului sa respinga Ordonanta in termen de 2 zile in fiecare dintre ele, pentru ca acest act normativ sa fie anulat saptamana aceasta.
Potrivit lui Boc, fiecare Camera poate respinge Ordonanta in doua zile, timp in care comisiile de specialitate pot da raportul negativ, iar plenul sa voteze acest raport de respingere. "Daca cei din PSD si ceilalti care au votat legea vor ramane consecventi cu votul lor, lunea viitoare salariile profesorilor pot fi majorate", a spus Boc.
La randul ei, Federatia "Spiru Haret" solicita presedintelui Senatului, Ilie Sarbu, printr-o scrisoare deschisa, introducerea pe ordinea de zi, in regim de urgenta, respingerea Ordonantei de Urgenta prin care se amana majorarea cu 50 la suta a salariilor cadrelor didactice de la 1 octombrie 2008
Sindicalistii apreciaza ca votarea respingerii OUG 136/2008 privind amanarea legii de majorare cu 50 la suta a salariilor profesorior, este unica solutie viabila pentru ca personalul didactic sa beneficieze de cresterea salariala votata de Parlamentul Romaniei, se arata in scrisoarea trimisa, luni, presedintelui Senatului.