Vicepresedintele PD-L Raluca Turcan a solicitat vineri Guvernului sa emita o ordonanta de urgenta prin care studentii cu viza de flotant sa poata vota in orasele unde studiaza, pentru a nu fi nevoiti sa mearga in localitatile de domiciliu, aratand ca liberalilor le este frica de noile generatii.
Raluca Turcan arata ca Guvernul Tariceanu "are obligatia sa faciliteze dreptul de vot al studentilor". "Pe 30 noiembrie au loc alegeri nationale, nu locale, iar studentii nu trebuie sa fie exclusi din procesul electoral prin diferite piedici birocratice. Nu poti pretinde unui numar de zeci sau poate sute de mii de studenti sa dea bani pe transport si sa calatoreasca ore in sir doar pentru a-si exercita dreptul de vot in localitatile de domiciliu. Ei au dreptul sa voteze in centrele universitare, acolo unde studiaza", precizeaza vicepresedintele PD-L.
Turcan "atrage atentia" Guvernului Tariceanu ca "frica de votul studentilor - de votul tinerilor in general - este simptomul unui partid al trecutului". "O asemenea frica este specifica PSD, iar blocarea votului studentilor de catre guvernul Tariceanu ar fi o noua dovada ca PNL ii este frica de noile generatii, de cei care in mod traditional au fost in fruntea schimbarii in ultimii 20 de ani", mai mentioneaza reprezentantul PD-L.