Prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a cerut marti demisia Guvernului, aratand ca intentia de a-l scoate tap ispasitor pe Cristian Adomnitei nu se sustine, pentru ca responsabilitatea pentru criza actuala din Romania este a lui Calin Popescu -ariceanu, ca premier si ca lider PNL. "Guvernul Romaniei nu mai este un partener credibil nici pentru sindicate, nici pentru patronate, nici pentru societatea civila. Nu mai este un partener pentru societatea romaneasca in ansamblu. Acesta este rezultatul incompetentei, uneori a prostiei, lipsei de responsabilitate si a unei guvernari de santaj PNL-PSD", a acuzat Adriean Videanu.
Liderul PD-L a sustinut ca realitatea ecomica "dificila" a Romaniei nu este rezultatul majorarii salariilor profesorilor sau maririi pensiilor, ci al neincrederii in guvern. El a acuzat guvernul Tariceanu ca nu are "nimic in comun" cu liberalismul si cu doctrina de dreapta, pentru ca nu nu a luat nicio masura de incurajare a productiei interne de bunuri si servicii. "Guvernul Tariceanu 2 a facut jaf in banul public", a spus Videanu. "Guvernul, nemaiputand fi un partener valabil pentru nimeni in societatea romaneasca, cred ca stoparea unei crize nu se poate face decat prin demisia Guvernului. Guvernul este platitor al unor santaje care se intampla in Parlament. A venit scadenta platilor de 2 ani, de cand PSD comanda, iar PNL plateste. Aceasta realitate a dus Romania in situatia de azi", a spus Videanu.
De asemenea, Adriean Videanu a aratat ca intentia premierului de a-l scoate de Cristian Adomnitiei tap ispasitor pentru criza din Romania nu se sustine, pentru ca responsabilitatea ii revine lui Calin Popescu Tariceanu, in calitate de premier si de lider al PNL. "Singura solutie este demisia Guvernului. Demisia lui Cristian Adomnitei reprezinta incercarea de a gasi un tap ispasitor", a spus prim-vicepresedintele PD-L.
Videanu a mai aratat ca cel mai rau lucru care se poate intampla Romaniei in urmatoarele doua luni este continuarea acestei "guvernari de santaj, cu un guvern in care nu mai crede nimeni si fiecare incearca sa il santajeze cum poate".