Liderul PD-L, Emil Boc, anuntase luni ca termenul limita pentru definitivarea listelor de candidati este data de 7 octombrie, inca exista inca filiale care nu au transmis conducerii partidului numele tuturor candidatilor, un astfel de caz fiind chiar Bucurestiul, unde organizatia Sector 5 nu a transmis lista de candidaturi, au declarat pentru Mediafax surse PD-L. Acestea au aratat ca liderul PD-L Sector 5, Cristian Radulescu, ar vrea sa candideze intr-un colegiu pentru Camera Deputatilor din alta filiala, unde sansele de a fi ales parlamentar ar fi mai mari. Potrivit unor democrat-liberali, exista varianta ca PD-L sa nu castige niciunul dintre colegiile din Sectorul 5, care ar putea fi adjudecate in totalitate de candidatii PSD si PNG.
Se pare ca intentia lui Radulescu i-a nemultumit profund pe liderii PD-L, care s-au declarat revoltati de faptul ca presedintele unei filiale ar vrea sa candideze in alta filiala. Potrivit surselor PD-L, liderii partidului i-ar fi pus in vedere lui Radulescu sa aleaga intre a nu candida deloc sau a fi exclus din partid daca isi va anunta intentia de a candida intr-un alt colegiu decat cele din filiala pe care o gestioneaza. "Cel mai probabil, liderul deputatilor PD-L, Cristian Radulescu, nu va mai candida in alegerile din toamna. El ar fi nevoit sa candideze in filiala pe care o conduce, insa sansele sale de a accede din nou in Parlament vor fi extrem de reduse", au precizat sursele citate.
Se pare ca varianta agreata de liderii PD-L este sa desemneze drept candidati in Sectorul 5 membri ai organizatiei de tineret ai partidului, care astfel "sa isi faca mana in politica". "Un astfel de tanar, cu un trecut impecabil, cu o imagine ireprosabila, chiar daca el nu are un nume public, va fi desemnat drept candidat la Senat in colegiul in care candideaza Dan Voiculescu", au mai spus sursele PD-L.