PNL, PSD, PC si PRM Brasov au lansat luni un protest comun fata de PD=L, sustinand ca democrat-liberalii "acapareaza" cea mai mare parte a spatiilor publicitare, intrucat membrii acestui partid ar avea control asupra principalelor firme de publicitate din Brasov.
Liderii filialelor brasovene ale celor cinci partide vor inainta protestul scris catre Agentia Nationala de Integritate, catre Institutia Prefectului si Oficiul Concurentei. "Asistam la un monopol asupra spatiilor destinate afisajului electoral, posibilitatii de organizare a unor manifestatii in locuri publice si difuzarii presei scrise. Nu intelegem cum un partid politic poate sa achizitioneze un spatiu publicitar atat de mare, in municipiul Brasov. Daca ar fi sa ne luam dupa preturile publicate in cataloagele de profil, o asemenea desfasurare vizuala costa milioane de euro. Ne intrebam de unde provin banii pe care PD-L Brasov ii utilizeaza in aceasta campanie electorala", se arata in protestul celor cinci partide.
Principalul vizat de acest protest este presedintele PDL, George Scripcaru, despre care contracandidatii spun ca, in calitatea de primar al municipiului Brasov este "factorul decizional in ceea ce priveste alocarea spatiilor pentru publicitatea electorala, organizarea de spectacole", facand presiuni asupra firmelor de publicitate care au spatii de panotaj. "Firmele de publicitate refuza sa semneze contracte cu alte partide, de frica primarului, care le transmite ca dupa perioada de 30 de zile, cat e campania, nu vor mai primi contracte", a spus luni, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al PSD Brasov, Razvan Popa.
La randul sau, reprezentantul PRM Brasov, Ioan Manzala, care este si candidat la Senat pe un colegiu din municipiul resedinta de judet, spune ca "mascarada publicitara a PD-L din Brasov seamana mai degraba cu etalarea rufelor pe garduri la tara, iar acesta este modul de gandire al celor din jurul lui Scripcaru".
Protestatarii au solicitat interventia Agentiei Nationale de Integritate, careia ii cer sa verifice care este implicarea membrilor conducerii PD-L Brasov in afacerea panourilor publicitare. Totodata, ei vor ca Institutia Prefectului sa se sesizeze si sa verifice panotajul PD-L, iar Oficiul Concurentei sa controleze modul cum s-au atribuit spatiile pentru afisajul electoral.