Deputatul PD-L Sorin Paveliu a solicitat, marti, premierului Calin Popescu-Tariceanu, sa infiinteze comisia pentru acreditarea spitalelor, conform hotararii de guvern adoptate in 2006, in caz contrar PDL urmand sa depuna in toamna o motiune simpla pe aceasta tema.
Sorin Paveliu, care coordoneaza Comisia de sanatate a PD-L, a anuntat intr-o conferinta de presa ca, in urmatoarele sase saptamani, in fiecare saptamana va emite un comunicat de presa cu privire la obligatia pe care o are Guvernul de a infiinta o comisie de acreditare a spitalelor, care sa certifice ca spitalele din Romania sunt sigure. El a mentionat ca acest lucru nu presupune pentru premier niciun fel de cheltuiala suplimentara, ci doar "demarerea unui proces prin care toti pacientii sa stie cand intra in spital, daca are proceduri, daca este sigur din punctul de vedere al sigurantei actului medical sau daca are autorizatie sanitara de functionare".
Sorin Paveliu a dat si un termen limita Executivului pentru infiintarea comisiei, anuntand ca PDL este pregatit sa depuna o motiune simpla in Parlament, in cazul in care nu se rezolva aceasta problema.
"Daca pana la 1 septembrie premierul nu intelege sa puna in practica hotararea de guvern, o sa inaintam o motiune simpla, care am toata convingerea ca va fi aprobata de toate partidele politice, mai putin PRM, dar cu consecinte poate la fel de mici ca toate celelalte motiuni care au fost adoptate si nu s-a intamplat nimic", a spus Paveliu.
Sorin Paveliu a tinut sa mentioneze ca nu este "o premiera" faptul ca ameninta Guvernul cu motiunea simpla pe tema infiintarii acestei comisii de acreditare a spitalelor, prima data cand a facut acest anunt fiind in luna aprilie a acestui an, iar apoi la sfarsitul sesiunii parlamentare de vara.
Deputatul PD-L a mai spus ca premierul Calin Popescu Tariceanu "avea obligatia prin legea reformei in sanatate, adoptata in 2006, sa infiinteze aceasta comisie, dar nu o face pentru ca acest lucru ar insemna sa fie investiti bani in spitale". In plus, a spus Paveliu, solicitarea sa de infiintare a acestei comisii vine si in urma declaratiilor facute de mininistrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, prin care acesta "incerca deja sa tranfere spitalele catre administratiile locale".