Conducerea Partidului Democrat a facut public la finele saptaminii trecute numarul de alesi locali pe care il are cel putin pina la alegerile locale viitoare. Presedintele pedistilor a vorbit si despre situatia edilului din Namoloasa.

Dupa PNL a venit rindul PD sa prezinte citi alesi locali mai are dupa prima etapa de depunere a declaratiilor de apartenenta politica. Formalitatile in acest sens au fost indeplinite de presedintele local al democratilor, Mircea Toader. Liderul pedist a vorbit la finele saptaminii trecute atit despre venirile, cit si despre plecarile din organizatia pe care o reprezinta. a€œAvem 18 primari de comuna, fata de 15 dupa alegerile locale din 2004. In ceea ce priveste viceprimarii, avem 10 in loc de 8. La Consiliul Judetului Galati mai avem doi oameni dupa ce in 2004 aveam cinci. Legat de consiliile locale din intregul judet, PD are 150 de consilieri, iar dupa alegerile locale avea doar 133. In 4-5 august vom avea o surpriza. Atunci vom prezenta situatia finala. Sint convins ca vor mai fi primari si consilieri care vor trece la PD. Cei plecati nu se mai pot intoarce. Acesti politicieni sint probabil acolo unde si-au dorit. E drept ca in acest moment sint citeva neclaritati in ceea ce priveste aplicarea legii, dar lucrurile vor fi clare dupa alegerile din 2008a€�, a declarat Toader.

Primar bolnav

Seful democratilor galateni a mai aratat si ca in foarte scurt timp se va lua decizia de suspendare a edilului din Namoloasa din cauza unor probleme medicale. Asta in ciuda faptului ca primarul Valerian Todita s-a intors in PD dupa o calatorie de citiva ani prin PSD. Mircea Toader a facut precizarea ca se va intilni cu prefectul judetului pentru a gasi o solutie rapida pentru aceasta situatie. a€œAvem o problema la Namoloasa. Primarul din aceasta comuna nu-si poate desfasura activitatea din cauza unor probleme de sanatate. Valerian Todita a devenit primarul comunei Namoloasa in anul 2000, pe listele Partidului Democrat. Dupa doi ani omul politic a suferit o pareza severa. Tot in 2002 edilul din Namoloasa a trecut la PSD, fiind apoi reales in iunie 2004. S-a intors in Partidul Democrat, dar nu-si va putea continua activitatea de primar. Legea 215 modificata prevede ca un edil care nu-si poate desfasura activitatea este suspendat sau inlocuit din functie. O sa vorbesc cu prefectul Mihai Capra pentru a vedea ce se poate face in acest sens. Noi, cei din partid, o sa cautam sa-l ajutam si cu solutii medicalea€�, a mai declarat liderul pedist.