Vicepresedintele PD Cezar Preda a declarat ieri la Buzau ca Partidul Conservator nu se integreaza in Coalitie, nu doreste sau nu poate, singurul lucru care ar fi trebuit sa-l faca de mult fiind plecarea de la guvernare.
Preda a declarat ca pentru el este mai putin important ca s-a descoperit "in sfarsit" ca Voiculescu a facut politie politica. "PD si eu am afirmat ca este un comportament imoral si toxic pentru ca PC a venit in Coalitie cu noi si incearca sa-si impuna un program propriu, presupun ca programul care l-a sustinut cu PSD", a afirmat Preda. El a mai spus ca PD nu poate tolera asemenea directii, aratand ca PC are "initiative care sunt in afara programului de guvernare". "Mai mult, va depune o motiune pentru ministrul Justitiei, adica impotriva propriului Guvern", a adaugat Preda. El i-a invitat in PD pe acei "oameni politici, respectabili, care au crezut si au intrat in PC crezand ca se face politica in interesul national si care acum nu se mai regasesc in randul conservatorilor".
Biroul Politic al PC a hotarat luni ca decizia privind iesirea formatiunii din Coalitie sa apartina Consiliului National, for care se va reuni duminica.

Democratii nu au "nostalgii FSN-iste"

"PSD nu este nu si va fi aliatul politic al Partidului Democrat", sustine Cezar Preda. El a mentionat ca echipa de conducere a PD nu are "nostalgii FSN-iste" si, in consecinta, nu se pune problema unei aliante cu PSD. "Pe noi nu ne intereseaza. Suntem departe de a face combinatii FSN-iste", a adaugat democratul. "Nici pe Blaga si nici pe Boc nu ii intereseaza si nu au avut astfel de contacte", a subliniat Preda. Vicepresedintele democrat a mai precizat ca PD nu va vota niciodata o motiune de cenzura sau orice fel de motiune initiata de PSD.
El a adaugat ca "sunt contacte in Parlament pe diferite proiecte de legi, insa nu este vorba de aliante aici". "Nu e alianta cu PSD faptul ca PSD a votat alaturi de PD si PNL legile justitiei. Era o obligatie europeana", a precizat Cezar Preda.