Discutiile despre anticipate continua sa nasca tensiuni in interiorul Aliantei D.A. Premierul Tariceanu anunta ca in 2007 nu vor exista alegeri anticipate, iar secretarul de stat Mircea Toader il considera pe liberal "mic" in ceea ce priveste activitatea politica.



Presedintele Organizatiei Judetene PD Galati, secretar de stat in cadrul MAI Mircea Toader, considera ca seful Guvernului, Calin Popescu Tariceanu, este "un om mic" din punct de vedere politic. Si asta pentru ca presedintele Partidului National Liberal si-a aratat limitele de politician atunci cind a facut gafa de a nu fi de acord cu organizarea alegerilor anticipate in 2005. "Dupa parerea mea, este o mare gafa politica a actualului Guvern si a premierului Tariceanu. Daca facea acel pas ar fi fost un mare om politic. Nu a facut-o insa si a ramas un om mic. Am fi scapat atunci de Partidul Conservator. Nu ar mai fi fost nevoie de o Coalitie. Consider si acum ca era mai bine daca nu ii luam la guvernare pe conservatori", a declarat liderul democrat. Mircea Toader a mai precizat ca, in cazul formarii unui guvern al Aliantei D.A. dupa alegerile anticipate, PNL nu ar fi pierdut sefia Guvernului si nu ar fi fost vreo modificare a algoritmului de impartire a ministerelor intre PNL si PD. In plus, PD nu ar fi insistat ca Stolojan sa fie numit prim-ministru.

"Nu-mi este teama"

Liderul democrat a mai aratat si ca nu-i pasa daca seful sau, primul ministru, se va supara din cauza declaratiilor pe care le-a facut la adresa acestuia. "Ce daca se supara? Cind Orban si Antonescu vorbesc numai aiureli, ia cineva vreo masura? Liberalii se folosesc de scuza ca la ei in partid exista democratie", a afirmat secretarul de stat. Mai trebuie spus si ca, din pacate pentru democrati, premierul Tariceanu nu intentioneaza sa organizeze alegeri anticipate nici in 2007. Seful Guvernului sustine ca anticipatele vor fi declansate doar daca Parlamentul va lua o decizie in acest sens. Calin Popescu Tariceanu a mai spus si ca intentioneaza sa-si duca mandatul la bun-sfirsit pentru ca organizarea alegerilor anticipate ar putea afecta rezultatele economice inregistrate de Romania.