Colegiul Director al PD s-a reunit ieri pentru a stabili strategia de campanie pentru referendumul privind demiterea presedintelui Basescu. Dupa sedinta, Emil Boc a declarat ca PD este pregatit sa il sustina total pe Basescu, condamnand, totodata, "diversiunea, duplicitatea si minciuna" practicate de PSD si PNL, care au inventat sloganul "DA pentru Basescu".

Liderul democrat, Emil Boc, a declarat dupa finalizarea sedintei Colegiului Director al PD ca partidul pe care-l conduce este pregatit sa il sustina total pe Traian Basescu. Conform afirmatiilor presedintelui democrat, in sedinta Colegiului Director s-au discutat subiecte privind organizarea mintigurilor pro-Basescu si sedinta CNC a partidului. Pe de alta parte, Boc a declarat ca "PD critica si condamna duplicitatea, diversiunea si minciuna practicate de PNL si PSD, care, pe de-o parte, au mintit cand l-au suspendat pe presedintele Romaniei, fara vreo fapta de incalcare a Constitutiei, iar acum, printr-o diversiune urata, incearca sa induca in eroare opinia publica, prin campania "DA pentru Basescu", de fapt un DA pentru demiterea presedintelui, dezinformand romanii cu privire la modul in care trebuie sa voteze", a spus liderul democrat. "Noi credem ca PNL si PSD, daca au un gram de moralitate, ar trebui sa explice oamenilor corect ceea ce doresc si sa nu foloseasca diversiuni de acest fel", a precizat Boc. De asemenea, Colegiul Director a convocat pentru azi si Consiliul National de Coordonare al formatiunii, intrunire la care este invitat si presedintele suspendat. Sedinta CNC ar putea dura cel mult doua ore, ca urmare a vizitei planificate in Spania a presedintelui Basescu.

Slogan de campanie

Democratii au pregatit si afisele, si brosurile presedintelui suspendat Traian Basescu pentru campania in vederea referendumului din 19 mai. Acestea au fost comandate de Partidul Democrat si contin sloganurile "Ara-ta-le ca tu ai puterea!" si "NU demiterii presedintelui".
Afisul, in format landscape, il infatiseaza pe Traian Basescu imbracat intr-o camasa in carouri, cu mana stanga la obraz, astfel incat i se vede verigheta. De asemenea, pe cuvantul "NU" este tiparita stampila cu "votat". Alaturi de afis au mai fost tiparite brosuri cu aceeasi poza si acelasi slogan. In interiorul brosurii sunt tiparite, pe puncte, motivele pentru care Traian Basescu a fost ales in 2004 si, tot pe puncte, principalele actiuni ale lui Basescu in cei doi ani si jumatate de mandat. Tot in interiorul brosurii este tiparit textul "De fapt, presedintele Traian Basescu a fost suspendat tocmai pentru ca a facut ce a promis, nu pentru ca ar fi incalcat Constitutia". Pe spatele brosurii este printat un citat din aviul Curtii Constitutionale din 18 aprilie si textul: "Presedintele Basescu nu a incalcat Constitutia. Suspendarea este un abuz de putere".