Democratii galateni au hotarit, simbata, ca actuala conducere judeteana sa diriguiasca destinele PD pentru inca un an, asa cum prevede statutul. Sedinta Consiliului de Coordonare Judetean al PD Galati a avut loc in sala Teatrului Muzical „Nae Leonard” si i-a avut ca invitati pe presedintele formatiunii, Emil Boc, pe ministrul Integrarii, Anca Boagiu, si pe co-presedintele Aliantei D.A. Galati, liberalul Victor Paul Dobre. „La PD, o data la un an, dai seama. La noi, la PNL, dai seama de cite ori se intimpla ceva”, si-a inceput declaratia secretarul de stat Victor Paul Dobre.

Dare de seama

Raportul de activitate pe un an de zile al actualei conduceri a PD Galati, desi plin de insuccese, a fost acceptat de cei 400 de delegati prezenti la lucrarile Consiliului de Coordonare al partidului. In raportul prezentat de presedintele PD, Mircea Toader, au existat cuvinte critice la adresa consilierilor locali Cosmin Paun si Victor Dobre la adresa deputatului Iulian Birsan care, prin neprezentarea la conferintele de presa, au dus la scaderea reflectarii partidului in mass-media, conferintele fiind salvate, potrivit raportului, de Mircea Toader. Ce nu era trecut in raport au reusit altii sa sublinieze. Inactivitatea vizibila a deputatului Constantin Petrea a intrecut nereprezentativitatea colegului sau Iulian Birsan, iar declaratiile lui Mircea Toader au pus partidul in situatii dificile atit pe plan local, cit si pe plan national. Cu toate acestea Emil Boc a declarat ca are incredere in echipa de la Galati.

Gafe de ministru

In cuvintul sau din momentul deschiderii lucrarilor Consiliului PD Galati, ministrul Integrarii, Anca Boagiu, a trecut din gafa in gafa. Prima a fost legata de incrucisarea numelor presedintelui PD cu cel al presedintelui statului. „PD a votat pentru prima data in Consiliul Politic al Partidului Popular European prin mina presedintelui sau, Traian Boc”, a spus Anca Boagiu. Cu toate acestea Emil Boc nu s-a suparat, spunind ca are un frate pe nume Traian Boc. A doua gafa a fost legata de dorinta democratilor ca judetul Galati sa nu mai fie catalogat un judet rosu. „Desi psihologii spun ca rosul face bine in starile de depresie, pe mine culoarea rosie ma deprima”, a mai spus Anca Boagiu, uitind ca purta, chiar in acel moment, un taior rosu.

Ca tabloul intimplarilor hazlii sa fie intregit, presedintelui Emil Boc i s-au cerut, din partea unui batrin din sala, doua tunuri pentru a completa un monument ridicat in cinstea eroilor cazuti in Primul si Al Doilea Razboi Mondial.