PD Covasna il va sesiza pe premier in legatura cu fosta stema a judetului Trei Scaune, amplasata in urma cu doua saptamani pe frontispiciul Consiliului Judetean Covasna, sustinand ca insemnul este ilegal si cerand un control in acest sens. Subprefectul de Covasna, vicepresedintele organizatiei judetene a PD, Ioan Ursache, a declarat ca afirmatiile presedintelui CJ, Demeter Janos, potrivit carora simbolul respectiv nu reprezinta stema judetului, ci logoul acestuia, contin „multe minciuni“. Potrivit lui Ursache, pe sediul CJ Covasna a fost amplasata fosta stema a judetului Trei Scaune, si nu simbolul judetului. „Logoul a fost anulat printr-o sentinta judecatoreasca definitiva, deci folosirea marcii este ilegala“, a spus Ursache.
Presedintele PD Covasna, Gheorghe Baciu, a spus, la randul sau, ca il va sesiza pe premierul Calin Popescu-Tariceanu si va solicita efectuarea unui control al Corpulului de Control al Guvernului in legatura cu simbolul amplasat pe sediul CJ Covasna.
Deputatul democrat de Covasna Petre Strachinaru a sesizat deja Ministerul Administratiei si Internelor in legatura cu simbolul respectiv, sustinand ca este ilegal. Adoptata in august cu majoritate de voturi de catre consilierii UDMR, hotararea privind stema judetului Covasna nu are inca avizul Comisiei Nationale de Heraldica din cadrul Academiei Romane, deci nu poate fi folosita in mod oficial.
Presedintele Consiliului Judetean Covasna, Demeter Janos, sustine ca in urma cu patru ani Consiliul Judetean Covasna a inregistrat la OSIM aceasta marca, deci aceasta poate fi folosita ca simbol al judetului Covasna si amplasata pe frontispiciul institutiei. (A.M.)