Desi la centru lucrurile, mai precis pozitia liderilor PD, a fost ferma in ceea ce-l priveste pe Cozmin Gusa, se pare ca nu acelasi lucru se poate spune si despre reactiile din teritoriu. Dar poate ca in privinta organizatiilor locale a fost de vina propagarea cu intaziere a anumitor informatii sau faptul ca democratii nu au vrut sa cada in vreo capcana. Insa, in loc sa se abtina de la comentarii, asa cum venisera directivele de la centru, unii democrati constanteni au inceput sa-si dea cu presupusul, filosofand ca poate Gusa nu-i chiar atat de negru in cerul gurii…

Si, chiar daca nu ar fi asa, pozitia centrului a fost alta, iar ca urmare a comentariilor - nevinovate pana la urma - sefii Partidului Democrat au transmis organizatiilor teritoriale sa isi tina limba in frau, nu de alta, dar vor fi considerati rebeli. Putin cam dictatorial mesajul transmis de la Bucuresti, a avut efectul scontat. Asa se face ca , in cursul zilei de ieri, puteai discuta orice cu democratii - despre deszapezire, numarul mediu de frunze ale plopilor aflati la maturitate -, mai putin despre Cozmin Gusa. Mai spre seara, cand centrul a tras, definitiv si irevocabil linia intre Gusa si partid, unora li s-a mai dezmortit limba.

Cica Gusa complota sa-si ia o bucata de PD

"Nu m-am dat in vant dupa Cozmin Gusa, mai ales ca el venea de la PSD. Pentru inceput am spus ca este bine sa se analizeze situatia acestuia in aprofunzime, pentru a nu fi luata o decizie pripita. Ulterior insa, am aflat ca acesta dorea sa schimbe lucrurile in partid. Alta orientare, schimbare care nu avea nici o legatura cu Partidul Democrat”, a declarat democratul Danut Moisoiu. Consilierul municipal PD a concluzionat ca, in lumina noilor informatii primite de la centru, este o usurare ca partidul a "scapat” de Cozmin Gusa. In ceea ce priveste noile informatii la care a facut referire, destul de vag, consilierul Danut Moisoiu, se pare ca una dintre ele este, de fapt, un adevarat complot, pus la cale de artizanul Gusa, prin care urma ca PD sa se rupa in doua. Particica pe care se presupunea ca trebuia sa si-o adjudece Cozmin Gusa urma sa se uneasca sau sa fie preluat de un Comitet de Initiativa dinainte si in secret pregatit.

Dumitru Moinescu, adeptul lenjeriei spalate in familie?!

Tot in legatura cu mult-discutatul din aceste zile Cozmin Gusa, primarul Medgidiei, Dumitru Moinescu, a concluzionat ca "sunt lucruri care se vad si lucruri care nu”. In extenso, democratul care la un moment dat isi dadea drumul la gura cand venea vorba de nemultumirile pe care le are in partid, de data aceasta a declarat - facand referire la Cozmin Gusa - ca "Gusa nu a inteles cum functioneaza un partid. Daca ar fi inteles, ar fi stiut ca un partid este o mare familie. Si, ca in orice familie, exista si neintelegeri, rufe murdare… Iar rufele murdare se spala in familie, nu in public”.