Democratii au luat decizia de a ataca in instanta hotarirea Consiliului Judetului de a accesa un credit bancar in valoare de peste 85 de milioane de lei. Motivul este reprezentat de faptul ca suma respectiva urmeaza a fi repartizata doar in comunele care nu au primari democrati.

Din punctul de vedere al liderului local al PD, Mircea Toader, actul emis de CJ este unul nelegal, bazat pe culoarea politica a primariilor din judet. Consilierul judetean PD Iulian Arama ne-a declarat ca luni dimineata a fost depusa, de catre reprezentantii PD, la Consiliul Judetului, o contestatie la adresa hotaririi respective. In plus acelasi consilier ne-a mai spus si ca azi va fi depusa la Tribunal, la sectia de Contencios, o actiune in sensul anularii actului normativ: "Demersul nostru nu va reprezenta pentru nimeni o surpriza. Noi am anuntat din timp ca vom actiona in acest mod daca cei din conducerea CJ refuza sa ia in seama observatiile noastre".

Si Mircea Toader a facut citeva comentarii vizavi de celebra hotarire a Consiliului Judetului: "Consilierii judeteni si toti primarii PD vor contesta acea hotarire. Asa cum am mai spus, mi se pare nefiresc ca in proiectul de impartire a banilor sa nu figureze nici o comuna cu primar PD. Nu este corect sa imparti banii judetului doar pe criterii politice. Cred ca intentia conducerii CJ este aceea de a izola PD".