Conducerea PD Suceava a decis luni seara excluderea din partid si retragerea de pe listele parlamentare a lui Brandusel Nichitean, surprins duminica votand la mai multe sectii, a anuntat liderul formatiunii, Traian Basescu, precizand ca Nichitean trebuie sa raspunda conform legii pentru fapta sa.
“Un om care n-a inteles ca are dreptul la un singur vot este un om care n-a inteles nimic din democratie“, a spus Basescu. In cursul zilei de luni, Nichitean, vicepresedinte al PD Suceava, a demisionat din toate functiile din partid, dupa ce faptele sale au fost date la iveala in urma verificarilor facute de presedintele BEJ Suceava, Bogdan Cozgarea, la solicitarea PSD.
In urma cercetarilor s-a constatat ca numele acestuia apare pe patru liste suplimentare din sectii din judet si figura ca a votat si la sectia de votare din municipiul Suceava la care este arondat.
Biroul Permanent Judetean (BPJ) al PD Suceava, intrunit luni seara, trebuia sa discute excluderea lui Nichitean din partid, insa a amanat aceasta masura pana cand acesta se va restabili psihic, fiind internat in prezent cu diagnosticul “pierderea temporara a facultatilor mintale“.