Democratii si-au mai plantat o ruda in Guvern, confirmand astfel ca PD a devenit un partid „de familie“. Dupa ce cumetrii fostului presedinte al PD, Traian Basescu, Gheorghe Seculici si Ion Carstoiu, au ocupat functiile de vicepremier si, respectiv, prefect de Arges, a venit randul actualului lider democrat, Emil Boc, sa-si promoveze finul.
Vicepresedintele PD Cluj-Napoca, avocatul Alin Tise, finul liderului PD Emil Boc, a fost numit ieri de Guvern in functia de prefect al judetului Cluj, in locul lui Mihail Hardau, nominalizat pentru postul de ministru al Educatiei si Cercetarii. Executivul a aprobat si eliberarea lui Mihail Hardau din functia de prefect al judetului Cluj.
Alin Tise a declarat ca nominalizarea sa pentru postul de prefect este o mare onoare, dar si o mare responsabilitate si ca isi va desfasura activitatea numai pentru cetateni si in sprijinul lor.
„Prefectura isi va desfasura activitatea pe principiile legalitatii, respectarii si aplicarii legii, impartialitatii, obiectivitatii, eficientei si transparentei, pentru cetatean si in sprijinul sau. Cred ca procesul descentralizarii administratiei publice este ireversibil si va duce la cresterea bunastarii locuitorilor judetului Cluj“, a adaugat Tise.
Tise este membru PD din 2001, ocupand functia de vicepresedinte al filialei PD Cluj-Napoca. Este consilier local din 2004. Alin Tise s-a nascut la 19 septembrie 1974 si a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai. Este avocat al Baroului Cluj din 1998. Emil Boc, presedintele PD, este nasul de cununie al lui Tise, care s-a casatorit anul trecut.

Actionar la firma lui Patriciu

Noul prefect de Cluj, Alin Paunel Tise, detine, conform declaratiei sale de avere din mai 2005, 300.000 de actiuni la Rompetrol, celebra firma a lui Dinu Patriciu, in valoare de 255,9 milioane lei vechi (aproape 26.000 RON), precum si cinci apartamente, o casa de locuit si doua autoturisme.
In declaratia de avere, Tise - care l-a avut nas de cununie pe Emil Boc - a trecut si darul de nunta, care s-a ridicat la 950 de milioane de lei vechi (95.000 RON).
Alin Tise detine si trei terenuri intravilane si mai are actiuni la SC Broker SA in valoare de 238 de milioane de lei vechi (23.800 RON) si parti sociale la SC Cons Financiar SRL in valoare de un milion de lei vechi (10.000 RON).
Noul prefect de Cluj a vandut in perioada 2004-2005 actiuni in valoare de 1.335.837.900 de lei vechi (133.583 RON) si 16.000 de euro. Tise are si credite de 55.000 de euro si 23.900 de dolari.

Declaratie strategica

Inainte de numirea lui Tise, nasul Emil Boc declarase, strategic, faptul ca urma sa fie consultata organizatia judetena clujeana a PD, dupa care se va inainta o propunere primului-ministru. „Eu sunt presedintele PD la nivel national si nu pot lua o decizie in numele organizatiei judetene Cluj a PD, unde este presedinte deputatul Daniel Buda“, afirmase Boc. Potrivit acestuia, pentru functia de prefect erau vizati mai multi lideri ai PD Cluj, printre care deputatul Daniel Buda, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Cluj, Mircea Morosan, primarul municipiului Turda, Tudor Stefanie, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Cluj, Florin Stamatian, si, ultimul pe lista, consilierul local Alin Tise.