Presedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, intentioneaza ca in cursul saptamanii viitoare sa discute cu parlamentarii UDMR pentru a sprijini ideea amplasarii steagului secuiesc in Parlament si in toate institutiile unde secuimea este reprezentata.
Kulcsar Terza Jozsef a declarat ca va initia discutii cu parlamentarii UDMR pentru ca steagul secuiesc sa fie arborat in Parlament, alaturi de cel al UE sau al Romaniei.
"Acolo unde secuii sunt reprezentati, in Parlament si peste tot unde avem reprezentanti, sa fie steagul secuiesc. Asa ma gandesc, ca daca suntem respectati, atunci din respect sa puna acest steag. Nu incalcam nicio lege, ar fi un prim pas spre o discutie cinstita despre autonomie cu Guvernul", a declarat presedintele PCM Covasna.
Steagul secuiesc contureaza luna si soarele aurii pe un fond albastru deschis si se gaseste amplasat in sala de sedinte a CL Sf.Gheorghe sau pe fatada Primariei, precum si la alte primarii din judetul Covasna.
Prefectul Codrin Munteanu a solicitat recent indepartarea acestui steag de pe fatada Primariei, pentru ca se incalca legea.