Deputatul PC Bogdan Ciuca a afirmat ca disputele dintre liberali si democrati vor genera conflicte si in continuare. Din acest motiv parlamentarul crede ca ar fi mai eficienta o guvernare formata exclusiv din liberali. In schimb, el considera ca un eventual guvern PNL ar trebui sa contina mai putine ministere.

“Aceasta simpatie deja cunoscuta si celebra intre PNL si PD va genera in continuare conflicte pe care le vom resimti cu totii si cred ca, in prima parte a anului viitor, vor exista alte variante de configurare politica. Deocamdata nu s-au purtat discutii cu nici un partid care sa vizeze o anumita guvernare, dar noi, dupa analiza pe care am facut-o, credem ca cel mai util in acest moment ar fi un guvern PNL, mult mai suplu, cu mult mai putine ministere, mai rapid in reactii, mai eficient, si care sa aiba sustinere parlamentara”, a declarat purtatorul de cuvint al PC, Bogdan Ciuca.

Deputatul galatean a subliniat si ca formatiunea condusa de Dan Voiculescu este deschisa unei colaborari cu liberalii lui Calin Popescu Tariceanu.

Legat de acest subiect, senatorul PNL Paul Pacuraru considera ca pozitia conservatorilor e logica. “Bogdan Ciuca are o vocatie liberala si intelege ca politicile liberale sint cele care pot guverna bine si cu rezultatele pe care le vedeti. In ceea ce priveste conjunctura politica, Partidul Conservator nu poate vedea, in momentul de fata, alta solutie decit un guvern minoritar cu sprijin in Parlament. Spun asta in conditiile in care PC a declarat adversitate totala fata de PD si fata de Traian Basescu. Deci logica politica a PC este lupta la baioneta contra PD”, a declarat senatorul liberal.