Ieri a avut loc mult-asteptatul Consiliu National de Coordonare comun intre Partidul Conservator si Partidul Social Democrat, la care au participat presedintele PSD, Mircea Geoana, presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, liderul PC, Daniela Popa, secretarul general PC, Codrut Seres, vicepresedintele PC, Bogdan Ciuca, si presedintele de onoare al conservatorilor, Dan Voiculescu, alaturi de nu mai putin de 1.000 de reprezentanti ai celor doua formatiuni politice.

Dupa ce timp de mai bine de o luna reprezentantii galateni ai celor doua partide, Claudiu Branzan( PSD) si Bogdan Liviu Ciuca (PC), au vorbit despre proiectele comune si pregatirea noii guvernari, iata ca ieri conservatorii si social-democratii s-au apucat de treaba.

Oferta de guvernare

Chiar inaintea inceperii lucrarilor Consiliului National a avut loc o reuniune a conducerilor celor doua partide in care s-au pus la punct toate detaliile pentru a lansa "Oferta comuna de guvernare" care cuprinde zece componente pe fiecare domeniu si categorie sociala.

Primul punct al ofertei de guvernare a celor doua partide are in vedere cresterea veniturilor si protejarea puterii de cumparare a tuturor romanilor prin corelarea salariului minim cu valoarea cosului de consum, acordarea celei de-a 13-a pensii, dublarea pensiei agricultorilor, precum si un amplu program social pentru energie. Totodata reprezentantii PC-PSD spun in oferta ca vor garanta prin mai multe mijloace accesul tuturor romanilor la educatie, sanatate si justitie, precum si asigurarea unei economii dinamice si competitive.

Mai mult, social-democratii si conservatorii vad realizarea unei agriculturi performante in urmatorii patru ani, investitii masive in infrastructura si in modernizarea rurala si urbana, precum si reforma statului si reducerea birocratiei. Oferta Aliantei PC-PSD plaseaza familia pe primul loc si vede egalitate de sanse in sustinerea familiei, peste 200 de mii de locuinte noi pentru tineri, dar si o serie de alte norme care sa vina in ajutorul familiei tinere.

Eficienta energetica si protectia mediului nu au fost uitate de reprezentantii Aliantei, care isi doresc o Romanie influenta in UE si in lume si, nu in ultimul rand, recastigarea mandriei nationale. Toate aceste 10 deziderate reprezinta planuri de guvernare marete ale Alintei PC-PSD care asteapta sa fie puse in practica daca vor reusi sa preia fraiele tarii.