Conservatorii au inceput pregatirile pentru batalia electorala ce va avea loc in toamna - alegerile europarlamentare. Presedintii organizatiilor judetene ale Partidului Conservator din Regiunea 2 Sud-Est s-au intilnit, la sfirsitul saptaminii trecute, la Constanta, pentru a stabili strategia politica pentru urmatoarele luni.

La reuniunea liderilor locali a luat parte si presedintele PC, Dan Voiculescu. Liderii conservatori din judetele Regiunii 2 Sud-Est au decis ca PC nu trebuie sa se amestece sub nici o forma in conflictul dintre presedintele Basescu si premierul Tariceanu.

Coordonatorul Regiunii 2 Sud-Est, deputatul Bogdan Ciuca, a precizat ca prioritatile conservatorilor sint promovarea proiectelor initiate de PC si dezvoltarea partidului in teritoriu, in perspectiva alegerilor europarlamentare. De asemenea Ciuca le-a cerut liderilor pecisti sa depuna eforturi in sensul gasirii de solutii la problemele pensionarilor.

"Partidul a crescut foarte mult in ultima perioada tocmai pentru ca le-am aratat pensionarilor ca ne pasa de ceea ce se intimpla cu ei", a spus deputatul Bogdan Ciuca.

Basescu "e un ipocrit", iar PC salveaza Delta

Cu ocazia intilnirii de la Constanta pecistii au facut public faptul ca pina la 1 septembrie vor realiza un proiect legislativ care sa vizeze protectia Deltei Dunarii. In acest sens Dan Voiculescu a declarat ca Delta este stapinita de haos, iar vinovat de acest lucru este statul roman, care nu a fost capabil sa realizeze un plan de interventie.

Seful pecistilor a mai spus si ca Romania este deficitara la capitolul atrageri de fonduri de la Uniunea Europeana. In opinia lui principalul vinovat pentru aceasta problema este chiar presedintele tarii: "Basescu va ramine un ipocrit. Acesta este felul lui de a fi. E doar un marinar care a confundat Romania cu un vapor, iar pe romani cu niste marinari pe care-i comanda".

Mai mult decit atit, liderul PC a catalogat ca fiind o mare greseala politica gestul lui Basescu de a ataca Rusia care, "vrem nu vrem, este o mare putere mondiala, iar noi sintem legati economic de ea".