Conservatorii combat ideile Aliantei D.A. ce fac referire la modificarea Constitutiei. PC considera ca exista mijloace mai bune de imbunatatire a clasei politice.

Dupa ce PNL si PD au anuntat ca isi doresc revizuirea Constitutiei, un alt partid din Coalitie si-a facut publica pozitia in ceea ce priveste acest subiect. Partidul Conservator sustine ca nu este nevoie de modificarea legii fundamentale a statului. Cel putin in ceea ce priveste puterea presedintelui pecistii nici nu vor sa auda de vreo revizuire. Facem precizarea ca modificarea Constitutiei este dorita atit de liberali, cit si de democrati. Cu toate acestea, intre cele doua partide, PD si PNL, apar neintelegeri pe marginea directiei in care ar trebui sa mearga Romania - republica prezidentiala sau parlamentara. Democratii doresc un presedinte cu puteri sporite, iar liberalii un premier cu mai multa legitimitate. Dezbaterea a luat amploare odata cu enuntarea de catre Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a unuia din regretele domniei sale: faptul ca inca nu a realizat o reforma a Constitutiei. "Pe aceste subiecte nu este nevoie de o revizuire a Constitutiei. Nu este vorba de presedintele Traian Basescu sau premierul Calin Popescu Tariceanu, ci de un principiu. Nu este bine sa lasi prea multa putere in mina unui singur om, oricare ar fi acesta. Asta este pozitia PC si am facut-o publica de mai multe ori", ne-a declarat purtatorul de cuvint al conservatorilor, deputat Liviu Bogdan Ciuca.

Trei masuri necesare

Purtatorul de cuvint al Partidului Conservator ne-a mai declarat ca exista alte moduri de "tratare" a clasei politice autohtone. Din acest motiv democratii si liberalii ar trebui "sa o lase mai moale" cu modificarea Constitutiei. "Clasa politica poate fi imbunatatita doar prin luarea a trei initiative. In primul rind este vorba despre promovarea tinerilor. A doua initiativa ar fi publicarea pe Internet a dosarelor din arhiva fostei Securitati. In ultimul rind e vorba despre alegerea unei metode mai bune de selectare a celor pe care partidele ii trimit in Parlament", a declarat deputatul conservator.