Desi conservatorii lasasera sa se inteleaga ca-si ofera sprijinul parlamentar neconditionat vizavi de Guvernul Tariceanu, PC revine printr-o nuantare de "oferta", care ar putea radicaliza pozitia partidelor pe scena politicii romanesti, ducand inevitabil la ruptura Aliantei D.A.
Liderul PC, Dan Voiculescu, a precizat ca Biroul politic al PC l-a mandatat sa-i transmita lui Tariceanu ca are timp doua saptamani pentru a restructura Guvernul. Conditia PC nu vizeaza numai limitarea in timp a mult-asteptatei restructurari, pana la data de 1 martie, ci si excluderea din Executiv a ministrilor democrati. Voiculescu a mentionat ca PC se asteapta ca premierul sa vina in Parlament cu un guvern minoritar liberal. "Orice altfel de guvern nu va primi votul PC, iar daca dupa 1 martie Romania nu va avea un guvern minoritar, monocolor liberal, Tariceanu nu va mai putea conta pe voturile PC", a spus Voiculescu.
Pe de alta parte, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a precizat intr-o emisiune televizata disponibilitatea social-democratilor de a sustine un guvern minoritar format din liberali, precizare confirmata ulterior si de conducerea partidului.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a mentionat ca PSD nu este interesat de o posibila guvernare, dar i-ar putea oferi spijin parlamentar Guvernului Tariceanu. (Diana Nedelcu)