PSD si PRM nu prea mai au chef sa colaboreze cu PC nici macar atunci cind e vorba despre un proiect de anihilare a Partidului Democrat. Se poate spune ca in acest moment PC se afla in pericolul de a se izola, prin comportamentul sau, de celelalte formatiuni importante de pe scena politica.

Pesedistii si peremistii galateni nu se grabesc sa sprijine pecistii lui Dan Voiculescu in incercarea acestora de a izola politic Partidul Democrat. Social-democratii sustin ca nu pot lucra cu o formatiune care nu s-a hotarit in ce parte a baricadei se afla, iar peremistii considera ca PC este un partid prea mic pentru a fi bagat in seama. In ciuda apelurilor facute de conservatori, nici liberalii nu se prea grabesc sa-i sape pe democratii.

"Se pot intimpla multe. Daca e sa vorbim despre cum stau lucrurile in acest moment, se poate spune ca propunerea PC nu are nici un fel de suport in realitate. Partidul Conservator are prea putini parlamentari pentru a putea face ceva impotriva PD. In plus, democratii au sprijinul liberalilor si il vor avea mereu. Indiferent de certurile din cadrul Aliantei, cele doua partide se vor sustine", ne-a declarat ieri presedintele organizatiei judetene PRM Galati, Carol Dina.

Pozitia social-democratilor galateni a fost expusa de George Cubasa. "PC nu si-a definitivat pozitia pe scena politica. Conservatorii trebuie sa decida daca trec in opozitie sau ramin la putere. PC trebuie sa decida ce joc practica. Pina in acest moment PC face parte din aceeasi coalitie ca si PD. Liderii conservatorilor spun ca formatiunea lor nu iese de la guvernare pentru a nu pune in pericol aderarea Romaniei la UE. Din acelasi motiv, le sugeram sa ramina la guvernare", a declarat pentru "Monitorul de Galati" social-democratul George Cubasa.

Conservatorii nu si-au pierdut speranta

In ciuda declaratiilor facute de pesedisti si peremisti, conservatorii sint convinsi ca cele doua partide din opozitie ii vor sprijini in incercarea lor de a pune la zid partidul condus din umbra de Traian Basescu. "PC este dispus sa colaboreze cu oricine vrea sa ne ajute sa izolam PD. Vizavi de cele declarate de PRM, va spun ca lucrurile se vor schimba. Veti vedea ca pozitia lor se va schimba in doua-trei zile", ne-a declarat, tot ieri, purtatorul de cuvint al PC, deputat Bogdan Ciuca.

Liberalii galateni si-au facut deja publica pozitia fata de acest subiect. Asa cum cotidianul nostru a mai aratat, deputatul PNL Emil Strunga a precizat ca la Galati proiectul conservatorilor a fost deja pus in aplicare. In plus, penelistul a subliniat ca liberalii nu vor sustine nici un proiect conservator care vizeaza izolarea sau anihilarea PD.

La rindul lor, democratii au anuntat ca nu-si fac nici un fel de griji. Asta pentru ca nimeni nu va baga in seama proiectul conservatorilor.