Marius Marinescu, vicepresedinte al PC, a anuntat joi ca parlamentarii conservatori solicita CSM o ancheta asupra activitatii sefului DNA, Daniel Morar, pe motiv ca acesta nu a dat curs sesizarilor Curtii de Conturi privind prejudiciile cauzate de fostul primar general, Adriean Videanu.
Potrivit liderului PC, Curtea de Conturi a inaintat doua sesizari catre DNA, referitoare la un prejudiciu de 20 de milioane de euro, adus Primariei Municipiului Bucuresti. "Primul prejudiciu de cca. 10 milioane de euro, adus bugetului local, constatat de Curtea de Conturi priveste afacerile cu asfaltari si borduri. Al doilea prejudiciu, tot de aproximativ 10 milioane de euro, este facut ca urmare a unor schimburi de terenuri intre Primaria Capitalei si omul de afaceri Costica Constanda", a spus Marius Marinescu.
Vicepresedintele PC a tinut sa sublinieze ca fostul primar al Bucurestiului si fostul sau coleg de partid, Adriean Videanu, se obisnuise sa dea "tunuri in salve de cite 10 milioane de euro". El a mentionat ca parlamentarii conservatori doresc si spera ca "disfunctiile" si, chiar, "pactizarile cu coruptia", cum sunt cele semnalate, sa nu devina "un punct de monitorizare europeana", nici pentru DNA, nici pentru CSM.