Reprezentantul Partidului Conservator, avocatul Sergiu Andon, a adus ieri la sediul CNSAS documente despre care sustine ca sunt probe care atesta ca presedintele suspendat Traian Basescu a fost colaborator al Securitatii.
La sosirea la CNSAS, conservatorul a refuzat categoric sa dea detalii pre-sei despre continutul respectivelor documente, prevalandu-se de secretul in ceea ce priveste procedurile CNSAS. "Cum stiti, procedurile CNSAS sunt secrete, asa ca nu va pot spune despre ce e vorba inainte ca membrii Colegiului sa fi vazut si analizat documentele", a explicat Sergiu Andon. El a precizat totusi ca documentele sunt atat tiparite, cat si in format audio-video, inscriptionate pe un CD. Raspunzand unei intrebari a presei, el a mai aratat ca documentele au legatura cu mai multe perioade din viata presedintelui suspendat si nu cu una singura.
In final, intrebat despre prove-nienta acestora, el a evitat raspunsul, declarand doar ca nu provin de la Liviu Turcu. Sergiu Andon a mai spus ca a primit promisiuni ca subiectul colaborarii lui Basescu cu Securitatea va fi discutat joia viitoare de Colegiul CNSAS. (Dan Ghetu)