Printul Paul de Romania nu renunta la incercarea de a obtine o parte din averea regala. Avocatii sai le-au cerut autoritatilor romane recunoasterea dreptului la o cota de 62,5% din mostenirea Casei Regale. Paul de Romania este fiul lui Mircea Lambrino, primul nascut al regelui Carol al II-lea, in urma unei casatorii morganatice contractate la Odessa si nerecunoscute de Casa Regala si de statul roman. In aceasta calitate, el contesta proiectul de lege elaborat de Guvern, prin care Regele Mihai I primeste compensatii in valoare de peste 30 de milioane de euro si i se retrocedeaza unele proprietati.
Avocatul Printului Paul, Liviu Poenaru, a anuntat ca in dimineata zilei de astazi va depune solicitari la comisiile juridice ale celor doua Camere ale Parlamentului prin care Paul de Romania sa fie luat in considerare la reglementarea mostenirii Casei Regale. Poenaru s-a declarat multumit de faptul ca Senatul nu a aprobat discutarea legii de retrocedare a averii regale in procedura de urgenta, ceea ce ar fi grabit lucrurile. "Faptul ca ne ignora (guvernul - n.n.) este de acum abuziv", a spus avocatul, anuntand ca, daca legea va iesi din Parlament in foma actuala, Printul Paul o va contesta la Curtea Constitutionala. Avocatul Poenaru a afirmat ca singurul temei juridic al retrocedarii averii catre Regele Mihai I este un decret al maresalului Antonescu prin care toate bunurile Regelui Carol erau atribuite lui Mihai I.
In ultima vreme, Paul de Romania desfasoara un intens lobby pe plan extern, menit sa genereze in Romania recunoasterea sa ca mostenitor al lui Carol al II-lea. Reprezentantii Printului Paul au afirmat ieri ca un grup de senatori americani, printre care si Hillary Clinton, si-ar fi exprimat fata de ambasadorul roman in SUA aprobarea fata de decizia Senatului Romaniei si speranta ca aceasta lege nu va fi promulgata ca atare.