Autoritatea de Sanatate Publica a solicitat Consiliului Judetului, la finele anului trecut, sa emita un aviz pentru propunerile inaintate de Ministerul Sanatatii privind reforma in domeniul Sanatatii. In sedinta din 8 septembrie membrii comisiei nu au fost de acord cu propunerile facute si au solicitat dezbaterea acestora in plenul CJ.

In urma analizelor facute, si tinind cont de o scrisoare a colectivului sectiei ATI a Spitalului Clinic de Urgenta, s-a ajuns la concluzia ca numarul de paturi se poate reduce cu 127 in tot judetul, fata de 163 propuse. Dintre acestea 142 de paturi vor fi reduse la Spitalul de Urgenta. Din cadrul acestei unitati medicale se desfiinteaza Sectia de Medicina Interna III, cu 40 de paturi, si se reorganizeaza celelalte doua, de asemenea se reduc 40 de paturi de la sectiile de Obstetrica-Ginecologie care se reorganizeaza. Se infiinteaza in cadrul acestui spital 9 paturi de hemodializa si cite 5 paturi de spitalizare de o zi pentru alte 9 sectii.

La Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii se solicita suplimentarea cu 5 paturi a sectiei ORL si cu 5 paturi pentru ATI. La Spitalul de Psihiatrie se solicita cresterea cu 10 paturi a sectiei Psihiatrie III. La Spitalul de Obstetrica-Ginecologie se cere desfiintarea celor 10 paturi de spitalizare de o zi. La Spitalul Municipal Tecuci se propune reducerea cu 10 paturi a sectiei de Medicina Interna.