Presedintele Asociatiei ProDemocratia, Cristian Parvulescu, a respins joi acuzatiile aduse de consilierul prezidential Cristian Preda, potrivit carora legea votului uninominal favorizeaza PNL, aratand ca reprezentantul Presedintiei este "subiectiv si contradictoriu". "Cristian Preda este subiectiv si contradictoriu. Subiectiv pentru ca acum are calitatea de consilier prezidential si contradictoriu pentru ca inainte de a fi consilier prezidential, Cristian Preda sustinea un sistem proportional", a precizat, pentru Mediafax, Cristian Parvulescu.
El a spus ca deputatul Anghel Stanciu, de la PSD, a venit in comisia parlamentara de cod electoral cu propunerea privind actualei formule de alocare a mandatelor, iar la ea au aderat apoi si alti parlamentari, precum Cristian Diaconescu (PSD), Bogdan Olteanu (PNL), Mihai Voicu (PNL), Marton Arpad (UDMR) si Sergiu Andon (PC).
Parvulescu a adaugat ca sistemul de vot din Marea Britanie si din Franta, care a fost dat drept exemplu de catre Cristian Preda, este unul incorect deoarece nu asigura reprezentarea in Parlament a tuturor celor care au votat.
Consilierul prezidential Cristian Preda a declarat joi ca actualul sistem de vot este "un experiment cu totul si cu totul nefericit" iar "scuzele" folosite de ProDemocratia in apararea acestuia sunt "neserioase", aratand ca legea a fost facuta pentru a-i proteja pe liberali.