Cristian Parvulescu l-a acuzat, sambata, pe presedintele Traian Basescu de incercare de decredibilizare a Asociatiei ProDemocratia si a precizat ca nu se va dezice de legea uninominalului pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea. Presedintele Traian Basescu afirmase miercuri ca fostul presedinte al Asociatiei Pro Democratia Cristian Parvulescu este o "mare surpriza" pentru el si o "mare dezamagire" si ca o sa mai creada in analizele sale cand sotia acestuia nu va mai lucra la Palatul Victoria.
"Acuzatiile personale mi se par total inadecvate unei dezbateri corecte in spatiul public. Faptul ca ni s-a asociat minciuna este o incercare de decredibilizare a asociatiei. Atacul personal este greu de calificat. Daca are o problema personala cu mine, atunci presedintele s-o rezolve cu mine", a declarat fostul presedintele al APD Cristian Parvulescu, intr-o conferinta de presa. El a sustinut ca acuzatiile care i-au fost aduse reprezinta o etapa a unei campanii de decredibilizare a Asociatiei ProDemocratia.
"A facut parte dintr-o intreaga logica, pentru ca am fost avertizat ca acest lucru se va intampla si mi s-a pus in vedere sa ma retrag, sa spun ca proiectul nu mai este al asociatiei. Onestitatea m-a obligat sa raman consecvent unui proiect pe care l-am initiat si facilitat. Mi-am asumat toate riscurile si, asa cum am fost avertizat, probabil ca sarabanda va continua", a mai spus el.
Cristian Parvulescu s-a declarat sceptic cu privire la introducerea votului uninominal incepand cu alegerile din 2008. "Chiar pe parcursul negocierilor am fost sceptic ca acest lucru se va realiza, pentru ca intotdeauna stiam ca se vor inventa obstacole. Cu toate acestea, parerea mea este ca partidele politice, in primul rand PNL, nu-si pot asuma riscul de a deveni iresponsabile", a mai spus liderul APD.