Remus Cernea si-a lansat oficial, vineri, candidatura la Presedintia Romaniei, din partea Partidului Verde, intr-o conferinta de presa desfasurata la sediul acestei formatiuni politice.
Cernea a venit la eveniment imbracat cu un tricou verde pe care se putea citi sloganul "ThinK Big, Vote Green".
El le-a spus jurnalistilor prezenti la conferinta de presa ca provine din zona non-guvernamentala, fiind presedintele Asociatiei Umaniste Romane, si ca a fost implicat in campania privind salvarea Parcului Carol.
Cernea a aratat, totodata, ca a ales sa faca pasul catre politica, prin asumarea unei candidaturi la Presedintie, pentru a oferi o alternativa la actualii politicieni, care, in ultimii 20 de ani au avut "o prestatie politica infantila".
Remus Cernea a explicat ca lupta pe care a purtat-o de pe pozitiile societatii civile il califica pentru intrarea in cursa prezidentiala, iar atacurile la care a fost supus l-au intarit pentru a face fata unei batalii politice dure.
El a precizat ca prin candidatura sa ofera o alternativa care contrasteaza radical cu ofertele prezentate de celelalte partide, care nu fac altceva decat sa cumpere in mod simbolic voturi, in timp ce el si Partidul Verde se adreseaza "rationalitatii si constiintei oamenilor".
Cernea a aratat ca Partidul Verde va strange cele 200.000 de semnaturi necesare inregistrarii candidaturii sale si ca se va autosuspenda din calitatea de presedinte al Asociatiei Umaniste Romane pe perioada campaniei electorale.
Cernea a mai anuntat ca, incepand de vineri, poate fi accesat site-ul sau personal,www.remuscernea.ro.
El a mai spus ca in campanie formatiunea care il sustine va uza de fonduri limitate, dar a precizat ca grupul tinta, fiind format din tineri, persoane cu acces la net si zone dinamice ale societatii, nu necesita resurse financiare foarte mari, pentru a putea fi atins.
Cernea a mai spus ca are un staff de campanie care lucreaza la mesajele sale, oferta sa politica fiind in acest moment "in constructie".
Cernea a fost prezentat de presedintele Partidului Verde, Silviu Popa, care a precizat ca Delegatia Permanenta a formatiunii i-a aprobat in unanimitate candidatura si va proceda, incepand de vineri, la strangerea semnaturilor necesare.
Silviu Popa l-a catalogat pe Cernea drept "candidatul non-conformist prin excelenta", el subliniind ca acesta este tanar, si-a insusit ideologia verde, nu are nimic de-a face cu comunismul si nu seamana cu politicienii romani, care sunt "scortosi".
"Nu stiu daca ati vazut prezidentiabil cu par in coada de cal", a spus Popa despre Cernea, pentru a intari opinia sa sa acesta este, intr-adevar, un candidat non-conformist.
Remus Cernea (n. 25 iunie 1974) este recunoscut ca militant impotriva discriminarii bazate pe credinta sau religie, partizan al separarii dintre Biserica si Stat si fondatorul asociatiei umaniste si seculariste Solidaritatea pentru libertatea de constiinta.
Performantele lui Remus Cernea sunt in domeniul produselor culturale multimedia. El a obtinut, cu Societatea Culturala Noesis, cea mai inalta distinctie a Industriei Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor, decernata la Palatul Cotroceni de Presedintele Romaniei, Ion Iliescu, pentru cele mai bune produse culturale multimedia din Romania pe anul 2002 - Enciclopediile virtuale I.L. Caragiale si C. Brancusi. Societatea Culturala Noesis a fost nominalizata (in 2002) la premiile Internetics pentru cel mai bun site cultural din Romania.