Partidul Romania Mare a organizat, in acest week-end, jubileul aniversarii a 15 ani de la infiintarea acestei formatiuni politice. Cu aceasta ocazie, sarbatorita la Sala Palatului din Bucuresti, au fost oferite, de catre presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, medalii de aur si argint pentru 120 de membri. Din partea Constantei, unui numar de trei persoane le-au fost recunoscute meritele in cadrul partidului, prin diferitele activitati desfasurate - si anume deputatul Gelil Eserghep (medalie de aur), Florea Spirea (medalie de aur), Ion Carciumaru (medalie de aur) si Radu Comanici (medalie de argint).
La manifestarea organizata impecabil si incheiata cu un spectacol (printre cei care au incantat audienta s-au numarat Fuego, Ion Dolanescu, Mirabela Dauer, Irina Loghin) au participat peste 4.500 de participanti, din toata tara. Jubileul s-a consumat sub sloganul "PRM la guvernare, mafia la inchisoare". Potrivit deputatului PRM Gelil Eserghep, unul dintre organizatorii evenimentului, "partidul este pregatit pentru guvernare si este pregatit de alegeri anticipate". "Avem o echipa bine structurata, de incoruptibili, mai mult, stim care sunt scorurile reale ale sondajelor de opinie. Suntem cotati cu 26% de procente la nivel national, iar in Constanta, de exemplu, conform unui sondaj al Aliantei chiar, PRM are 17% la municipiu. Alianta in schimb, la nivel de tara, este terminata. Intre PNL si PD este un divort ireconciliabil, degeaba incearca ei cu farduri sa ascunda o falie enorma care ii desparte", a declarat Gelil Eserghep, care a adaugat "PRM nu este la remorca nici unui partid, dar PRM poate avea, punctual, relatii cu orice partid, ceea ce dovedeste ca suntem deschisi la discutii, dar nu dam, sub nici o forma, cecuri in alb nimanui. In ceea ce priveste PSD, suntem dispusi sa colaboram dupa ce se curata de toti coruptii", a precizat deputatul PRM.

Gelil Eserghep, ingrijorat de situatia de pe litoralul romanesc

In alta ordine de idei, deputatul a apreciat ca linistea asternuta in privinta gripei aviare nu face decat sa dovedeasca faptul ca totul a fost o cacealma "o tentativa de distragere a atentiei, gen - nu mai mancam pui ca sa uitam de foame...". Tot Gelil Eserghep a fost de parere ca ceea ce se petrece in aceasta vara pe litoralul romanesc este de-a dreptul alarmant. "Ce se intampla acum este din vina Ministerului Mediului se datoreaza unei proaste gestionari a situatiei. A ajuns sa coste sezlongul de pe plaja mai mult decat o masa. Ar trebui sa avem o politica coerenta pentru sprijinirea turismului romanesc. In schimb, ministerul zice un lucru, Agentia pentru Turism altceva... Ar trebui sa fim alaturi de hotelieri. Mie, unul, nu imi place sa vad ca este o actiune concertata, de la centru, de campanie pe anumite posturi tv, prin care se face reclama oricaror altor tari care au litoral, decat litoralului romanesc. Eu propun sa ne adunam la o masa rotunda toti parlamentarii constanteni, si hotelierii, sa discutam ce se poate face in acest sens. Si poate ca si hotelierii ar trebui sa ofere preturi mai bune", a mai declarat Gelil Eserghep.