Taberele din PPRM raman pe pozitii ireconciliabile, ruptura urmand sa se produca astazi la Consiliul National al partidului. Presedintele PPRM, Corneliu Ciontu, a anuntat ieri ca este sustinut de 14 deputati, pe baza carora va fi creat, in maximum 30 de zile, un nou partid de orientare populara crestin-democrata. De partea cealalta, C.V. Tudor se pregateste sa revina in fruntea partidului, inconjurat numai de “yes-men“.

“Vom demonstra ca vom construi un nou partid in Romania, care sa se bucure de aprecierea celorlalte formatiuni politice interne si din exterior, in jurul nucleului de 14 deputati“, a declarat Ciontu. El a precizat ca in plenul de luni din Camera Deputatilor va fi anuntata oficial constituirea grupului independent popular si i-a nominalizat pe cei 14 deputati care au aderat deja: Corneliu Ciontu, Anghel Stanciu, Dan Mocanescu, Liviu Almasan, Gabriel William Branza, Bogdan Cantaragiu, Alexandru Ciocalteu, Olguta Cocrea, Dan Grigore, Daniel Ionescu, Mircea Giurgiu, Costel Ovidenie, Dumitru Puzdrea si Ion Stoica. Cinci dintre acestia reprezinta Partidul Blocul National Sindical, alesi pe listele PRM, care ulterior le-a retras sprijinul politic. Potrivit lui Ciontu, acestui grup urmeaza sa i se alature si alti deputati. Ciontu nu a dat nici un alt nume, mentionand ca, in ceea ce-i priveste pe senatorii PPRM, exista doi dintre acestia care ar dori sa adere la noul grup, dar nu pot fi nominalizati pana nu exista certitudinea acestui fapt.
Totodata, Ciontu a precizat ca exista patru filiale - Iasi, Botosani, Olt si Arad - care nu vor participa la Plenara Consiliului National al PPRM, dorind a se alatura noii structuri politice. El a mentionat ca denumirea noului partid se afla inca in discutie.

Reactia adversa

Atmosfera de ieri de la sediul PPRM a fost mult mai calma decat joi. Conferinta de presa saptamanala a fost sustinuta de vicepresedintii PPRM, Lucian Bolcas si Gheorghe Funar. Vadim Tudor nu a participat din cauza oboselii acumulate zilele trecute si pentru ca a pregatit materialele pentru lucrarile Consiliului National. Bolcas a declarat ca va fi ratificata la Consiliu hotararea Biroului Permanent de excludere a lui Corneliu Ciontu si a lui Anghel Stanciu din partid. Bolcas crede ca PPRM “nu se va sparge“. “Poate sa cada o frunza sau doua, uscate deja, inainte de a inverzi, dar copacul ramane“, sustine el. Bolcas a mai spus ca partidul se curata de “vanatorii de avantaje si de capataiuri, fapt pentru care plecarea anumitor membri ai partidului dupa Corneliu Ciontu este un castig pentru PPRM“. Viceliderul peperemist a subliniat ca PPRM nu face compromisuri, ca nu este un partid crestin-democrat, ci un partid nationalist, crestin si pacifist.