ImpactNews publica opinia consilierului prezidential Sebastian Lazaroiu: "Partidul lui Dan Diaconescu ar putea intra in Parlament", pe care o puteti citi in continuare.
PDL risca sa nu mai intre in Parlament daca nu gaseste o solutie pentru a nu mai scadea in sondaje, iar Partidul Poporului, anuntat de Dan Diaconescu, are sanse sa acceada in legislativ pe fondul actualei crize economice, sustine consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu. In opinia acestuia, "un partid nou aparut poate sa coaguleze foarte multe voturi", in timp ce in tabara PDL existenta unor conflicte interne este contraproductiva.
Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat, joi, intr-o discutie online cu cititorii Ziare.com, ca partidul patronului OTV, Dan Diaconescu, "Partidul Poporului, are sanse sa intre in Parlament!".
"E mai degraba un simptom la care politicienii ar trebui sa fie atenti. In ultimul sondaj pe care l-am vazut, Partidul Poporului avea 13% ceea ce e enorm pentru un partid abia infiintat. Asta arata ca oamenii sunt dezamagiti de cele patru partide principale care se bat intr-o cutiuta, dar in afara cutiutei se afla majoritatea covarsitoare a electoratului. Practic, un partid nou aparut poate sa coaguleze foarte multe voturi din afara acestei cutiute in care se bat patru furnici, care au impresia ca ala e universul lor. De fapt, universul electoral este mult mai mare", a explicat Lazaroiu.
El a apreeciat ca ar fi "usor ridicol" ca PDL, "un partid care a ajuns la 15%", sa mai aiba si aripi, adaugand ca impresia lui este ca in sediul central al partidului "bate vantul".
"Cate aripi sunt in PDL, nu stiu. E un partid care a ajuns la 15%, sa mai aiba si aripi e usor ridicol", a spus Lazaroiu.
Consilierul i-a dat dreptate unui alt cititor, care s-a plans ca la sediile PDL se asterne praful, iar partidul nu tine legatura cu cetatenii. Lazaroiu a apreciat ca daca unii membri sunt ocupati cu actul executiv, altii ar trebui sa se ocupe de sediul central din Modrogan.
"Eu am fost de cateva ori, am mai fost in vizita, nu de foarte multe ori, probabil de doua-trei ori in ultima perioada, la sediul central al PDL si asta a fost si impresia mea, ca bate vantul pe acolo, ceea ce este anormal. Eu stiu ca multi dintre oameni sunt ocupati cu actul executiv, dar ar trebui sa ii lase pe altii sa se ocupe de partid si daca unii sunt in sediul de la Palatul Victoria, altii ar trebui sa fie la cel din Modrogan", a spus Lazaroiu.
Acesta a afirmat totusi ca aceasta stare de lucruri se regaseste la nivelul tuturor partidelor din Romania, care, dupa alegeri, uita sa mai tina legatura cu cetatenii. "Are legatura cu alegatorii in masura in care PDL reuseste sa vada in continuare care este interesul pe termen mediu si lung al Romaniei, chiar daca masurile pe care le ia Guvernul acum nu sunt populare", a mai aratat consilierul.
Intr-un sondaj de opinie IPP Data Research, publicat pe 22 iulie, realizat in perioada 9 - 16 iulie 2010, PDL este cotat la 12%. De asemenea, intr-un sondaj realizat de PSD, aparut in presa tot in iulie, PDL era cotat cu 16%. In iunie, intr-un sondaj realizat pentru PNL de catre Grupul de Studii Sociale 2000, in perioada 4-6 iunie, PDL avea 19,1%.