PD-L a iesit la atac. Suparati din motiv de fraudare a alegerilor, cei din conducerea partidului si-au indreptat degetul spre Partidul Conservator pe care il acuza de frauda si declara ca, daca nu se va clarifica situatia in judet, vor cere sa se faca o ancheta nationala.

Ca dovada ca membrii Partidului Conservator au recurs la metode nelegale de vot, Mircea Toader a adus ieri, in fata presei, o tanara care a declarat ca a fost platita de PC sa voteze in numele unor persoane plecate de mult timp din tara.

Tanara, care si-a ascuns identitatea cu ajutorul unei cagule puse pe cap, a declarat ca i s-a propus de catre o colega de-ale ei, membra a PC, sa intre in acest "joc" platit. Desi in prima faza n-a acceptat, tanara s-a razgandit, drept pentru care duminica dimineata s-a intalnit in Parcul Closca cu mai multi tineri care aveau acelasi scop. Acolo se pare ca membri ai PC i-au instruit in ce sectii de votare sa mearga, care sunt oamenii lor si care este semnul dupa care vor fi recunoscuti.

Metoda parea simpla: pe cartea de identitate A-ul de la cuvantul "ROMANIA" era acoperit cu un corector. Din cauza faptului ca cei din comisiile de votare s-au sesizat in legatura cu aceasta situatie, cei din PC au schimbat metoda si i-au pus pe tineri sa-si insemneze un "X" pe degetul mare.

Confesiune completa

Tanara a vorbit in detaliu despre cum a votat de mai multe ori.

"Am avut un X pe mana, altii au avut pe degetul mare, dadeam buletinul cu mana stanga si omul de acolo ne recunostea. Votam in locul anumitor persoane care erau plecate din tara, ei stiau exact despre cine este vorba, cate persoane sunt plecate din tara si numele lor. Era o lista intreaga acolo, ni se lua buletinul, nu era bineinteles pus la vedere, era intors cu fata in jos, intram in cabina, votam cu cine trebuia sa votam (n.r. - PC), ieseam, ne dadeau buletinul, puneau autocolantul acela pe buletin, in asa fel incat sa-l dezlipim cu usurinta; toate acele autocolante erau pastrate. De ce ? Pentru ca fiecare om avea voie sa voteze la cate zece sectii de votare. Asa am fost instruiti", a declarat tanara despre metoda folosita de cei de la Partidul Conservator.

Aceasta a mai declarat ca a reusit sa voteze doar o singura data pentru altcineva decat propria persoana. A renuntat sa mai continue pentru ca nu si-a mai dorit acest lucru, mai ales ca risca si dosar penal in cazul in care ar fi fost prinsa, prea mult pentru cei 70 de lei primiti. A decis apoi sa dezvaluie toata situatia celor din conducerea PD-L si, impreuna cu acestia, au mers la Politie pentru autodenuntare, fapt care o scapa de dosar penal.

Mircea Toader, presedintele filialei locale a PD-L, a declarat ca mai sunt inca doua persoane care si-au recunoscut fapta, dar care refuza sa-si arate identitatea tocmai pentru a nu avea probleme.



Eugen Durbaca neaga acuzele



Contactat telefonic, presedintele Partidului Conservator, Eugen Durbaca, a negat acuzatiile aduse partidului pe care acesta il conduce: "Nu comentez toate chestiunile astea, dar un singur lucru am de spus: nu este nimic adevarat, iar daca era ceva adevarat, Biroul Electoral Judetean sau Municipal anula alegerile".

Mircea Toader a mai solicitat, prin intermediul presei, ca toti cei care au fost implicati in aceasta frauda sa se autodenunte pentru a scapa de dosarul penal.