Duminica Floriilor a fost aleasa de filiala galateana a Partidului Conservator pentru a-si lansa oficial candidatii pentru alegerile locale. Sub cupola Teatrului Muzical, intr-o sala plina pana la refuz, chiar cu oameni care nu au mai incaput nici pe culoare, conservatorii galateni si-au prezentat, alaturi de presedintele partidului, Daniela Popa, oamenii pe care se bazeaza in alegerile locale din acest an.

Daca de mai bine de o saptamana s-a stiut clar ca presedintele Organizatiei Judetene a PC, Eugen Durbaca, va candida pentru inca un mandat la sefia Consiliului Judetului, iata ca surpriza a venit din partea candidatului pentru Primarie, care pe ultima suta de metri s-a dovedit a fi directorul Centrului Cultural "Dunarea de Jos", Razvan Avram, si nu deputatul Bogdan Ciuca, asa cum se astepta toata lumea.

"Sigur ca mi-as fi dorit sa candideze la functia de primar al municipiului Bogdan Ciuca, mi-am dorit din toata inima acest lucru, avand in vedere ca este foarte bine cunoscut, este deputat si un om capabil si as fi dorit din toata inima sa candideze. Un singur lucru a stat in calea acestui lucru, desi s-au facut toate demersurile necesare, s-a ajuns si la Biroul National al Notarilor din Romania, s-a discutat si acolo, dar, avand in vedere ca in Legea nr. 36 este prevazuta incompatibilitatea in a candida in situatia sa, atunci am avut o discutie si am inteles si a trebuit sa ne orientam la o alta persoana din cadrul partidului si aceasta este Razvan Avram", a spus Eugen Durbaca, avand toata increderea in omul pe care l-a ales pentru a candida la Primarie.

La lansare au fost amintite aleatoriu numele conservatorilor aflati pe listele pentru Consiliul Judetului si pentru Consiliul Local, subliniindu-se faptul ca Eugen Durbaca si Bogdan Ciuca se afla pe primele pozitii ale ambelor liste. Lista pentru CL cuprinde nume ca: Avram Razvan Corneliu, Eugen Gavan, Gheorghe Bugeag, Tincuta Tercu, Picu Apostol Roman, Florin Popescu, Dumitru Savin, Mircea Gutter, iar lista pentru CJ ii are printre primii pe Radu Cosca, Genica Totolici, Anca Ene, Adelina Drugan, Eduard Grosu si multi altii.