Cele mai importante forte politice se intrec in a depune plangeri una impotriva alteia privind incalcarea legislatiei referitoare la campania electorala. Uniunea Nationala PSD + PUR Suceava a depus la Politie si la Biroul Electoral Judetean mai multe plangeri impotriva Aliantei D.A., acuzand reprezentatii PNL-PD de coruperea electoratului si de distrugerea unor afise electorale.
"Faptele de corupere a electoratului" ar consta in distribuirea de galeti, inscriptionate cu insemnele D.A., pline cu produse alimentare. Alianta D.A. Suceava mai este acuzata ca, in deplasarile cu diverse autovehicule, pe care se afla afise electorale, sunt arborate si steaguri tricolore.
Alianta D.A. Suceava a repins toate acuzatiile. Purtatorul de cuvant al Aliantei Suceava, Orest Onofrei, a declarat ca galetile cu insemnul D.A. au fost oferite goale, pentru a transmite mesajul ca populatia a ajuns la fundul sacului.

Fluturasi otraviti

PRM Mures a depus ieri la BEJ doua reclamatii impotriva Aliantei, sustinand ca reprezentantii acesteia au lipit afise in locuri de afisaj care au fost repartizate PRM, si a cerut sanctionarea contraventionala a Aliantei pentru violarea locurilor pe panourile de afisaj, sanctiuni ce se pot ridica la sume cuprinse intre trei si cinci milioane de lei.
Nici Alianta nu se lasa mai prejos. Liderii organizatiei judetene Iasi ai Aliantei D.A. au decis sa depuna o plangere la Biroul Electoral Judetean, cerandu-le magistratilor sa constate incalcarea legii din partea organizatiei iesene a UN PSD-PUR. Ei au denuntat un incident petrecut luni seara, cand, in cartierul Alexandru cel Bun, cativa tineri au fost surprinsi impartind "fluturasi otraviti", cu atacuri dure, venite chipurile din partea liberalilor, impotriva candidatului Aliantei la Presedintie, Traian Basescu.