Filiala PNL Satu Mare a respins ieri acuzatiile vicepresedintelui PD Cezar Preda la adresa lui Gheorghe Flutur. "Probabil ca vicepresedintele PD are o viziune proprie asupra politicii si o pozitie contrara fata de cea exprimata de PD, cand senatorii acestui partid au votat categoric impotriva motiunii PSD-PRM, care continea atacuri similare la adresa ministrului Flutur", se arata intr-un comunicat al liberalilor satmareni. PNL Satu Mare considera ca declaratiile lui Preda infirma inca o data aprecierile potrivit carora doar liberalii sunt vinovati de disputele din cadrul Aliantei D.A.
Cu o zi inainte, si alte filiale liberale si-au aratat nemultumirea vizavi de declaratia lui Preda. "Am luat cunostinta cu indignare de noile declaratii ale dlui Cezar Preda, vicepresedinte PD, despre activitatea lui Gheorghe Flutur, ministrul liberal al Agriculturii. Daca inca un atac din partea PD nu ne surprinde, ne ingrijoreaza gestul", se precizeaza in comunicatul semnat de deputatul Cornel Popa, presedintele PNL Bihor. Totodata, impotriva acuzatiilor vicelui democrat s-au pronuntat si organizatiile PNL din Iasi, Olt, Bistrita-Nasaud si Suceava.

Asumarea pe legile integrarii, propusa de PD

In acelasi timp, democratii au stabilit sa propuna Coalitiei angajarea raspunderii Guvernului pentru legile necesare aderarii la UE referitoare la modificarea Codului Penal si de procedura penala, la finantarea partidelor si la agentia pentru integritate.
Liderul democrat, Emil Boc, a explicat ca aceasta varianta este avuta in vedere daca Parlamentul va "tergiversa" dezbaterile pe legile justitiei.
"Sunt cateva lucruri cerute de Comisia Europeana care trebuie sa fie facute pana la Raportul de tara din septembrie. Este vorba ca in Parlament Codul Penal si Codul de procedura penala sa fie adoptate pana la sfarsitul lui iunie si mai avem doua probleme cu legea finantarii partidelor politice si legea privind agentia de integritate", a spus Boc.
La sedinta liderilor PD a participat si ministrul Justitiei, Monica Macovei. Ea a declarat ca are ingrijorari in privinta adoptarii legilor justitiei, pentru ca deja s-a creat o coalitie UDMR-PSD-PNL care nu sustine legea Codului de procedura penala.
Ministrul a precizat ca pana la sfarsitul lui august trebuie adoptate o serie de legi, printre care Codul de procedura penala, legea finantarii partidelor politice sau legea agentiei de integritate morala.
In replica, presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a afirmat ca modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala vor primi zilele acestea vot final in Camera si ca in aceste conditii nu se mai pune problema schimbarii circuitului lor legislativ. Referitor la Agentia de integritate, Olteanu a afirmat ca inca se asteapta ca Ministerul Justitiei sa prezinte proiectul in versiunea finala.