Peledistii au anuntat ca intentioneaza sa puna umarul pentru reformarea clasei politice romanesti. Liberal-democratii sustin ca sprijina demersurile presedintelui Traian Basescu facute in sensul introducerii votului uninominal si revizuirii Constitutiei.

In acest sens presedintele Organizatiei Municipale PLD, Doru Resmerita, a precizat ieri ca formatiunea pe care o reprezinta are ca principal obiectiv modificarea Constitutiei. "Asta pentru ca PLD doreste si o reconstructie institutionala. In Constitutia actuala se arata ca reprezentantii poporului sint alesi printr-un vot dat unei liste. Din acest motiv s-a ajuns la o dictatura a liderilor de partid", a spus liderul peledist.

Doru Resmerita a mai precizat ca PLD Galati va demara discutii si consultari cu societatea civila pe tema revizuirii Constitutiei dupa modelul constitutiei franceze. "Noi sintem pentru o republica prezidentiala, in care seful statului sa poata dizolva Parlamentul in situatiile de criza politica. In acelasi timp, cred ca ar fi nevoie de un parlament unicameral. De asemenea credem ca ar trebui realizata si o reconstructie a unitatilor administrativ teritoriale. Mai exact, tara sa fie impartita in 10 regiuni, iar fiecare regiune sa aiba aproximativ doua milioane de locuitori", a mai spus Resmerita.

Proiecte sau promisiuni pentru toata lumea?

La rindul sau presedintele Organizatiei Judetene PLD, Sandu Traian, a declarat ieri ca Partidul Liberal Democrat are un proiect de crestere a nivelului pensiei medii la valoarea de aproximativ 65% din valoarea salariul mediu net pe economie. "Cam acesta era raportul existent in 1989", a precizat Sandu Traian. Liderul peledist a mai aratat si ca partidul sau va propune ca in proiectul viitorului buget de stat sa se prevada ca Educatia primeste 6 procente din PIB. "De asemenea noi dorim revenirea la sistemul de 12 clase obligatorii", a completat acelasi Sandu Traian.

In fine, printre proiectele enumerate ieri de presedintele peledistilor din judetul nostru s-a aflat si crearea unei legi a satului romanesc. "Este fundamental sa stabilim care sint coordonatele de dezvoltare a mediului rural si orientarea agricola a tarii pentru urmatorii 15 ani", a incheiat liberal-democratul.

Peledistii vin cu idei pentru reformarea institutionala a Romaniei si pentru dezvoltarea satului romanesc. Ramine de vazut daca liberal-democratii vor avea si ocazia de a demonstra ca ceea ce spun nu reprezinta nu sint doar niste promisiuni cu iz electoral.