Voicu si Albu, trezorieri ai PNL si PD in timpul campaniilor electorale din 2004, s-au intilnit ieri pentru a discuta situatia sumei de 200.000 de euro pe care Alianta D.A. ar datora-o firmei lui Felix Tataru, GMP. Potrivit unor surse parlamentare, cei doi au convenit sa mai aiba inca o runda de negociere luni sau marti, cu reprezentantii GMP, pentru a fi analizate in detaliu contractele Aliantei DA cu firma lui Felix Tataru, din campania electorala din 2004.
Sursele parlamentare au precizat ca Voicu si Albu ar putea stabili, la intalnirea de luni, inclusiv modalitatea de decontare a restantelor de plata ale PNL si PD catre GMP, dupa ce se vor studia contractele. Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a declarat joi, la Craiova, ca vineri va avea o intalnire cu democratul Alin Albu pentru a lamuri situatia presupusei sume de 200.000 de euro pe care Alianta D.A. ar datora-o firmei lui Felix Tataru. Voicu a spus ca nici nu neaga, dar nici nu confirma datoria pe care Alianta D.A. ar avea-o de achitat din campania electorala din 2004. Vicepresedintele liberal a declarat ca in 2005 cheltuielile legate de campania electorala din 2004 ale Aliantei PNL-PD au facut obiectul unui control al Curtii de Conturi. "Sunt doi ani si jumatate de atunci, este foarte greu sa retii cifre specifice privind executarea fiecarui contract care a stat la baza campaniei electorale de atunci. Va pot spune ca in 2005 Curtea de Conturi a cercetat tot ce inseamna parte financiara a campaniei Aliantei de atunci si nu a descoperit niciun fel de nereguli", a afirmat Voicu.
Tema datoriei finaciare a Aliantei a aparut dupa ce secretarii generali ai PNL si PD, Dan Motreanu si Vasile Blaga, au discutat, miercuri dimineata, despre cele sase locuri de parlamentar vacante ale Aliantei D.A. Din cauza acestei datorii, sustin aceleasi surse apropiate celor doi, Alianta D.A. nu poate fi desfiintata din punct de vedere juridic. (C.C.)