Ziare.com - Zgonea: Parlamentul vrea expertiza Comisei Europene pentru revizuirea Constitutiei

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca Parlamentul doreste sa foloseasca expertiza Parlamentului European in procesul de reforma constitutionala.
Valeriu Zgonea, a declarat, luni, in conferinta de presa comuna cu presedintele APCE, Jean-Claude Mignon, ca, impreuna cu liderul Senatului, Crin Antonescu, i-a adresat o invitatie si secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, de a veni luna viitoare la Bucuresti pentru a discuta cu privire la acest subiect, relateaza Mediafax.
"Am vorbit cu domnul presedinte Mignon despre prioritatile legislative din acesta sesiune, de cele preconizate pentru urmatorii patru ani de zile, mandatul pe care acest Parlament ales in decembrie anul trecut il are. Am adus in discutie reforma constitutionala, problemele deja identificate cu privire la modificarea legislatiei electorale, chestiunea Avocatului Poporului, precum si reorganizarea administrativ-teritoriala a tarii. (...)
L-am rugat pe domnul presedinte ca in tot acest proces de reforma sa avem si expertiza Consiliului Europei. De fapt, va pot spune ca am inceput deja acest dialog. Vom avea ca subiect al dezbaterilor aceste chestiuni si cu secretarul general al Consiliului, care a fost invitat la Bucuresti luna viitoare. Obiectivul acestui proces de reforma este sa ofere Romaniei un cadru institutional adecvat si de a facilita integrarea cat mai rapida a societatii romanesti in ceea ce putem numi comunitatea europeana", a declarat Valeriu zgonea.
El l-a asigurat pe Mignon ca puterea se va consulta cu partidele din Opozitie si cu societatea civila.