Deputatul Laurentiu Mironescu, presedinte al organizatiei municipale Constanta a Partidului Democrat, a declarat ieri ca tot circul intretinut zilele acestea de partide pe tema votului uninominal nu este altceva decat o "aplicatie pur electorala", fara nici un suport real. "Vad ca toata populatia Parlamentului e deosebit de incantata de votul uninominal, numai ca nu se intampla nimic. Lucrurile astea se vorbesc de 10 ani, dar nu s-a intrat nici macar la comisii cu o propunere concreta", a aratat Mironescu. Acesta ar fi un motiv in plus pentru liderul democrat sa fie de acord cu perceptia populara asupra politicienilor romani. "Am renuntat sa mai fiu suparat cand mai aud astfel de critici. Perceptia populatiei potrivit careia clasa politica romaneasca este parazitara este chiar meritata", considera Miornescu, aplicand acest discurs insa si in contextul referitor la anumiti actuali sau fosti colegi de partid.

Daca resentimentele deputatului Mironescu la adresa colegilor de Parlament sunt cat se poate de intemeiate macar de bunul simt, daca nu de spectacolul grotesc oferit de ceva timp de acestia, remarcile la adresa colegilor de partid indica deja simptome de febra electorala. Si asta pentru ca numele lui Romulus Minca si Viorel Pana au fost pomenite in contextul alegerilor pentru primaria Constanta, prilej de (re)nasteri pentru unii. "Am vazut in presa ca exista deja o competitie in PD pentru primarie. Domnul Minca... Romulus sau Remus, nu stiu, unul din gemeni, oricum, am vazut ca este un apt combatant si ma bucur sincer pentru el", a declarat Mironescu. In ceea ce-l priveste pe fostul deputat democrat Viorel Pana, liderul organizatiei municipale a precizat ca se bucura pentru revenirea acestuia in partid si pentru faptul ca PD este sprijint acum de "vechii membri, care au baleat de la un partid la altul". "Conteaza munca de partid si decizia organizatiei municipale", a concluzionat Mironescu in subiectul privind alegerile locale din 2008, marturisind ca din cauza situatiei politice tulburi nu s-a efectuat pana acum nici un sondaj care sa releve optiunile constantenilor in privinta candidatului democrat ideal pentru Primaria Constantei. Pana atunci, deputatul Mironescu isi petrece week-end-urile stand de vorba cu cetatenii, luand pe rand cartierele Constantei, asa cum a facut zilele trecute in Brotacei si Palas.

Ascensiunea lui Voiculescu, "doveditul colaborator al Securitatii", "arunca in derizoriu" sacrificiile de la revolutie

Pe de alta parte, liderul democrat nu a vrut sa comenteze situatia sefului sau coleg de Parlament, deputatul Stelian Dutu, precizand insa ca din datele pe care le are, ar fi intr-adevar vorba despre o ancheta judiciara nu tocmai corecta. In privinta politicii "mari", Mironescu a tinut sa se arate inca o data dezamagit de prestatia acelor lideri liberali care folosesc "tot felul de constructii de cuvinte la adresa presedintelui Basescu", acest lucru nefiind deloc fair-play in opinia democratului constantean. Referindu-se la foarte colorata comisie parlamentara pentru suspendarea presedintelui, Mironescu este de parere ca infiintarea acesteia este neconstitutionala deoarece a aparut inaintea unei decizii a Curtii Constitutionale care sa ateste existenta unor nereguli savarsite de seful statului. In plus, democratul a sesizat aspectul tragi-comic al acestei comisii, vazut prin prisma presedintelui sau Dan Voiculescu, un "dovedit colaborator al Securitatii". Aparitia acestuia in postura de judecator al unui presedinte de tara ales prin vot democratic arunca in derizoriu sacrificiile miilor de oameni care au murit in 1989 luptand tocmai impotriva unor astfel de oameni, precum Dan "Felix" Voiculescu, "un protejat al tuturor regimurilor politice", dupa cum a constatat si Mironescu. Si pentru ca era nevoie de un inceput de saptamana optimist, deputatul democrat a transmis incantarea democratilor cu privire la rezultatele alegerilor pentru sefia PSD Bucuresti, salutand victoria "domnului Marean". "PD se cruceste, datorita faptului ca-si vede un adversar politic redutabil redus la dimensiunea unui personaj precum Vanghelie", a declarat Mironescu, potrivit caruia cu totul altfel ar fi stat situatia daca in locul primarului "care este" "almanahe" se afla doctorul Sorin Oprescu, un "adversar demn de luat in seama si demn de respect".