Dupa mai multe amanari si scandaluri, senatorii si deputatii au reusit sa voteze pe articole si proiectul Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2007. Actul normativ a fost prezentat succint de ministrul Muncii, Gheorghe Barbu (PD), care a aratat ca principiul bugetului asigurarilor sociale de stat este relaxarea fiscala prin reducerea contributiilor cetatenilor la stat. Senatorul PSD Ilie Sarbu a obiectat, sustinand ca acest buget este "captiv" in cadrul bugetului general consolidat si ca grupurile parlamentare ale PSD nu vor vota legea, pentru ca "este vorba de un proiect al polarizarii, fiind in interesul angajatorilor". Senatorul PRM Gheorghe Funar a spus, la randul sau, ca legea trebuie sa prevada ca pensia minima pe 2007 trebuie sa fie 1.000 de lei.
Deputatul conservator Nicolae Popa a aratat ca PC va vota Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2007, desi exista "foarte multi pensionari nemultumiti de indexarile pensiilor lor". La randul lui, presedintele Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor, Mihai Tanasescu (PSD), a declarat ca "polarizarea sociala" va creste in 2007, ca urmare a aplicarii bugetului votat de Parlament. "Suntem total nemultumiti cu un buget numit european atata vreme cat, prin constructie si prin modul in care aloca resursele, nu raspunde unor cerinte minimale", a declarat Tanasescu. Potrivit acestuia, PSD a votat impotriva acestui buget pentru ca "protectia sociala este mai mica decat anul trecut".

"Suntem gata sa punem legeain functiune"

Ministrul Finantelor, liberalul Sebastian Vladescu, a declarat ieri ca modificarile aduse in Parlament formei finale a Legii bugetului nu afecteaza "marile cifre ale bugetului", referindu-se la majorarea bugetului Ministerului Apararii Nationale si la redistribuirea de la Ministerul Educatiei. "Am avut, de la inceput, convingerea ca Parlamentul, pe baza de dezbateri profesioniste si profunde, va aproba Legea bugetului. Suntem gata s-o punem in functiune", a precizat Vladescu.